Metin Göktepe mezarı başında anıldı: Hepiniz birer Metin’siniz

Polis tarafından dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe anıldı. Fadime Göktepe Ahmet Şık'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR 21 yıl önce haber takibi sırasında polisler tarafından gözaltında alındıktan sonra dövülerek öldürülen Evrensel muhabiri Metin Göktepe, ölümünün yıl dönümünde İstanbul Esenler'de bulunan Kemer Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Anmada konuşan Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe şöyle konuştu: Metinim 21 yıl önce öldürüldü o bir gazeteciydi. Benim için emekçiler kadınlar çocuklar birer Metin’dir. Fatih, Ahmet benim için bir Metin’dir. Onları Metin kadar seviyorum. Yani hepiniz birer Metin’siniz benim için. Emekçiler Metin’i yaşatıyor. Bu hükümet ne yapıyor. İnsanlar her gün ölüyor. Bu adamlar istifa etsin. Herkesi tutukladılar, çoluk çocuk bırakmadı. Avukatlarımızı niye içeri atıyorlar? Niye işkence yapıyorlar? Ahmet Şık niye cezaevinde. Gerçeği yazdı. Metin’i de onun için katlettiler. Tüm gazeteciler benim için bir Metin. Ben katilleri biliyorum.

Evrensel'de yer alan habere göre Metin Göktepe anmasına, annesi Fadime Göktepe, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Gezi direnişinde katledilen Berkin Elvan'ın ailesi, Avukat Efkan Bolaç, Cumartesi Anneleri, insan hakları savunucuları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

'GAZETECİLİK TÜM BASKILARA RAĞMEN EĞİLMİYOR’

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat yaptığı konuşmada Gazeteci Ahmet Şık’ın da Göktepe'nin her zaman yanında olduğunu belirtip Şık'a selamlarını iletti. Şık için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Polat, "Ahmet Şık, Özgür Gündem gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya tutuklu. Biz bugün bunların takipçisiyiz. Gazetecilik eğilmiyor. Bütün baskılara rağmen" dedi.

'21 YIL GEÇTİ BASKILAR BİTMEDİ'

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise, Türkiye tarihinde gerçeğin peşinde koşan onlarca gazetecinin öldürüldüğünü söyledi. Durmuş, " Metin Göktepe onlardan birisiydi. Gerçeğin, haberin pesinde olduğu için öldürüldü. Aradan 21 yıl geçti. Türkiye’de gazeteciler üzerinde baskılar dinmedi. Artarak devam ediyor. Haberin peşinde koşan onlarca meslektaşımız cezevlerinde tecrit koşullarında, yine yüzlerce gazeteci hakkında soruşturma açıldı. Yine biz 21 yıl önce olduğu gibi yine haber yapmaya, gerçeğin peşinde koşmaya devam edeceğiz. İktidarin basın bültenlerini değil, gerçeğin haberlerini yapmaya devam edeceğiz. Metin Göktepe o yüzden gazeteciler için gerceğin ışığı olmuştur" dedi. Gezi direnişinde katledilen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da, "Bu Metin Göktepe ölüm anması değil, yaşadığının anması. Metin Göktepe, Türkiye halklarının direnişidir. O bizim aramızdan ayrılmadı. Hâlâ bizle birlikte yaşıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)