İhraç kararları İzmir'de protesto edildi

Kamuda yaşanan ihraçlar, İzmir'de protesto etti. Yapılan basın açıklamasında OHAL'le muhaliflerin susturulmaya çalışıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

Nuray Almaç

İZMİR - 679 sayılı KHK ile aralarında Barış Bildirisi'ni imzalayan 39 akademisyenin de bulunduğu, binlerce kamu çalışanları görevinden ihraç edildi.

İhraçları protesto etmek amacıyla, bugün saat 17.30'da Konak'ta bir araya gelen "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri" basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı basın açıklamasında "Üniversiteler bizimdir, bizim kalacak’’ , "Akademi barış, saray savaş istiyor" sloganları atıldı.

Eyleme katılanlar adına ortak basın açıklamasını Türk Tabipleri Birliği üyesi Dr. Funda Obuz yaptı. OHAL'in, Türkiye'yi "diktatörlük rejimine" götürmek için fırsat olarak kullanıldığını savunan Obuz, "OHAL, hukukun yok edilmesi, demokrasinin bitirilmesi, muhalif her kesimin susturulmasına hizmet ediyor" dedi.

'MÜCADELEMİZ ARKADAŞLARIMIZ GERİ DÖNENE KADAR DEVAM EDECEK'

Son KHK'lerin muhalif kesimleri hedef aldığını söyleyen Obuz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"6 Ocak tarihli KHK’lar ile yine demokratik kitle örgütleri ve muhalif medya susturulmaya çalışıldı, muhalif kimlikleri ile bilinen Türkiye'nin aydın insanları işlerinden edildi. Yine ortada maddi hiçbir delil yokken, yine hukuk ve demokrasiyi ayaklar altına alan KHK’lar ile...

Bizler İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, bugüne kadar nasıl yan yana, omuz omuza durduysak bundan sonra da omuz omuz durmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar nasıl ki barış, demokrasi, emek dediysek bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Mücadelemiz ihraç edilen tüm arkadaşlarımız geri dönene kadar, bu ülkeye barış gelene, demokrasi gelene kadar, emekten yana bir yaşamı kurana kadar devam edecektir.’’ (DUVAR)