Yıldırım, Barzani ile görüştü: PYD açıklaması

Erbil'de Mesut Barzani ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım, PYD'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım "Artık o kadar çok örgüt adları çıkarıyorlar ki, her olaydan sonra bir örgüt adı duyuyoruz. Ama bunları yediğimizi zannetmesinler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım iki günlük Irak ziyareti kapsamında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetini'nin başkenti Erbil'e gitti.

Yıldırım: Başika için gereken yapılacakYıldırım: Başika için gereken yapılacak

Özel uçak 'ANA' ile Erbil havalimanına gelen Yıldırım, Kürdistan Bölgesel Yönetini Başbakanı Neçirvan Barzani tarafından karşılandı. Askeri tören düzenlenen karşılamada Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve diğer hükümet yetkilileri de bulundu.

 YILDIRIM'DAN PYD AÇIKLAMASI 

Yıldırım, daha  sonra Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü ve ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Suriye'nin kuzeyindeki PYD'ye ve IKYB ile ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım "Teröre karşı beraber olmalıyız. 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ örgütüne karşı çok anlamlı bir duruş sergilediniz. Hem Bağdat’ta hem Erbil’de çok güzel faydalı görüşmeler gerçekleştirdik" dedi.

Yıldırım şöyle devam etti: "Diğer yandan PYD’nin Suriye bölgesinden oldu bittiler yapmasına asla müsaade gösteremeyiz. Orada yaşayan peşmergeleri, Arapları yerinden yurdundan ettiler. Adeta bir işgal içindeler. Adını ne kadar değiştirirse değiştirsin bunların ne yaptıklarını biliyoruz. Bunlar PKK’dan türemiş isim değiştirerek işin esasını deştiremezsiniz. Artık o kadar çok örgüt adları çıkarıyorlar ki, her olaydan sonra bir örgüt adı duyuyoruz. Ama bunları yediğimizi zannetmesinler."

Barzani de "Teröristlere karşı mücadelede desteğe ihtiyacımız var. Her alanda işbirliğini geliştirmek istiyoruz" diye konuştu (DIŞ HABERLER)