Ankaralı kadınlar halk otobüsünde tecavüze karşı sokaktaydı

Bindiği halk otobüsünde şoförün tecavüzüne uğrayan kadın için sokağa çıkan Ankaralı kadınlar: OHAL’de erkek ve devlet şiddeti arttı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara’nın Etimesgut ilçesinde 4 Ocak tarihinde, bir kadın bindiği özel halk otobüsünde şoförün tecavüzüne uğradı. Şoför tarafından, “Birine söylersen seni bulur yine tecavüz eder, sonra da boğazını keserim” diye tehdit edildi. “Tecavüz, erkek şiddeti ve devlet şiddeti OHAL sürecinde daha da artmıştır” diyen Ankara Kadın Platformu, Yüksel Caddesi’nde şu açıklamayı yaptı:

“CAN GÜVENLİĞİMİZİN OLMADIĞI OTOBÜSLER, PARKLAR, SOKAKLAR, İSTEMİYORUZ”

“Yaşadığımız ülke, OHAL ve KHK’lar ülkesi... Yaşadığımız ülke, şort giydiğimiz için otobüste şiddete uğradığımız, parkta spor yaptığımız için saldırıya uğradığımız, barış dediğimiz için eşitlik, özgürlük dediğimiz için, yaşam biçimimize karışamazsın laiklik gerek dediğimiz için şiddete uğradığımız, gözaltına altına alındığımız, tutuklandığımız bir ülke.

Böyle bir ülke istemiyoruz dediğimiz ve isyanımızla direndiğimiz bu günlerde, Ankara’da adeta Özgecan Aslan katliamını hatırlatan bir tecavüz yaşandı. 4 Ocak tarihinde Etimesgut hattı Özel Toplu Taşıma Aracına binen bir kadın, otobüsün şoförü tarafından tecavüze uğradı.“Birine söylersen seni bulur yine tecavüz eder, sonra da boğazını keserim” diyerek tehdit etti. Can güvenliğimizin olmadığı otobüsler, parklar, sokaklar, hayatlar istemiyoruz.

Bedenimize, emeğimize ve kimliğimize yönelik her tehdit, her saldırı, her türlü şiddet, her tecavüz karşısında biz kadınlar artık susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz... Bu beden, bu ülke, bu hayat bizim. Yaşasın kadın dayanışması.” (DUVAR)