'Suriye istihbaratı IŞİD'e sızdı'

Suriye'de Baas Partisi milletvekili Halid Abbud hükümetin cihatçı gruplara nüfuz etmeyi başardığını ifade etti. Abbud, Türkiye'nin Suriye'yle işbirliği yapması gerektiğini savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de Baas Partisi milletvekili ve Meclis Başkanı Halid Abbud Suriye hükümetinin IŞİD ve Nusra gibi örgütlere sızmayı başardığını iddia etti. Halid Abbud Suriye'nin cihatçı örgütlerin saldırılarını başka ülkelere yönlendirmeyi başardığını ve Şam yönetiminin Türkiye ve Ürdün'de gerçekleştirdiği saldırıların farkında olduğunu söyleyerek bu eylemler hakkında bilgi sahibi olduğunu ima etti.

ŞAM'DA NEDEN CİHATÇI EYLEMİ OLMUYOR?

Middle East Eye haber sitesinin haberine göre geçtiğimiz hafta bir devlet televizyonuna röportaj veren Abbud, Şam'da saldırı olmadığına dikkat çekti. Halid Abbud Türkiye'nin Suriye güvenlik birimleriyle ve istihbarat teşkilatı Muhaberat'la işbirliği yapmadan bu saldırıları durduramayacağını beyan etti.

İsyancılara karşı İran, Hizbullah ve Rusya'nın gönüllü olarak yardıma geldiğini vurgulayan Abbud üç gücün (Suriye Ordusu, Hizbullah ve İran) terörizmle baş edememesi üzerine Rusya'nın duruma müdahale edemediğini ifade etti. Abbud Rusya'nın savaşa dahil olmasına rağmen Suriye'de terörizmin hâlâ yükselişte olduğunu vurguladı.