YÖK başkanı açıkladı: Açık soru nasıl olacak

YÖK Başkanı Saraç, LYS'de çıkacak açık uçlu soruların nasıl olacağını anlatırken, "Öğrencilerimize çalışma stillerini, usullerini değiştirecek radikal bir değişiklik yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Lisans Yerleştirme Sınvaları'nda (LYS) sorulmaya başlayacak 'açık uçlu soru'larla ilgili açıklamada bulundu. Saraç, "Onlarca yıldır beklenen açık uçlu soru sorulması sürecine geçmemiz lazım. Onu da bu sene çok yumuşak bir geçişle yapacağız. Ne öğrencilerimizin ne de ebeveynlerinin tedirginliğe düşmesine sebep olacak bir durum yok" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak 'Sağlık'ta Şiddet, Hekime Saygı' konulu konferansa katılmak için Samsun’a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, Vali İbrahim Şahin’i ziyaret etti.

'RADİKAL BİR DEĞİŞİKLİK DEĞİL'

Ziyaret sırasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, LYS'de başlayacağı duyurulan  'açık uçlu soru'lara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Öncelikle açık uçlu soru hususunda şuna açıklık getirelim; Bu, öğrencilerimize şimdiye kadarki çalışma stillerini değiştirecekleri radikal bir değişiklik değil. Öğrencilerimizin açık uçlu sorularla tanışmasını sağlayacak bir geçiş sürecini bu sene başlatıyoruz. ÖSYM Başkanımızında ifade ettiği gibi tedirginliğe hiç mahal olmayacak şekilde bir tek kelimenin bir rakamsal sonucun kodlanması şeklinde başlanacak. Ama 'aşağıda şu şıklardan birisi' şeklinde olmayacak. Ama onu bulduktan sonra kodlayacaksınız. Tek bir kelime ya da tek bir rakam olarak. Dolayısıyla burada dikkat edilmesi gereken husus şu, üzerine dikkat çekmek istediğimiz husus şu; öğrencilerimize çalışma stillerini, usullerini değiştirecek radikal bir değişiklik yok. Öğrencilerimiz dün nasıl çalışıyorlar ise bugünde aynı şekilde çalışacaklar. Ama artık onlarca yıldır beklenen açık uçlu soru sorulması sürecine geçmemiz lazım. Onu da bu sene çok yumuşak bir geçişle yapacağız. Ne öğrencilerimizin ne de ebeveynlerinin tedirginliğe düşmesine sebep olacak bir durum yok. YÖK olarak biz, nasıl eğitim sürecinde niteliği yükseltmeye çalışıyor isek bu ölçme ve değerlendirme üniversiteye giriş sınavlarında da nitelikli bilgiyi daha iyi ölçmeye yönelik girişimlerimizi başlattık ve devamını da sürdüreceğiz diye düşünüyoruz." (SAMSUN/DHA)