Yılbaşında Reina'ya gitmek için babasına yalvarmış

Reina katliamında ölen 18 yaşındaki Leanne Nasser'in 'İstanbul tehlikeli' diyen babasına yılbaşı tatili için çok ısrar ettiği ortaya çıktı. Teyzesi, "Babası İstanbul'un çok tehlikeli olduğunu söylüyordu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in Reina'daki yılbaşı katliamında hayatını kaybeden İsrailli Arap Leanne Nasser'in babasının, 'İstanbul çok tehlikeli olduğu için' kızına izin vermek istemediği ortaya çıktı. 18 yaşındaki Nasser'in babasına yılbaşı tatili için neredeyse yalvardığı, araya teyzesinin girdiği belirtildi.

TEYZESİNİ ARAYA SOKMUŞ

CNN International'ın haberine göre bu, Leanne'ın ilk yurtdışı seyahatiydi. Dişçi olmak isteyen 18 yaşındaki genç kadın, İsrail'deki Arap köyü Tira'dan hiç çıkmamıştı. Üç arkadaşıyla beraber yılbaşına İstanbul'da, Boğaz'da girmek için babasına dil döktü. Fakat babası reddediyordu. O da teyzesi Layal Masarweh'den yardım istedi.

Teyze, 'ikna turu'nda yaşananları şöyle anlattı: "Babası tamamen karşıydı. İstanbul'un çok tehlikeli olduğunu ve gitmemesi gerektiğini söylüyordu. Ama ısrar etti, ona bir şey olmayacağını söyledi."

'BU EŞYALAR ONUN  MU?'

1 Ocak günü kara haber geldi. Arkadaşları iyiydi ama Leanne'dan haber alınamıyordu. Tel Aviv'den İstanbul'a gelen babası, İsrail'deki aileye bazı fotoğraflar gönderdi: Üzerinde kan izi olan kalp şeklinde bir yüzük, mor ve yeşil taşlı bir kolye, yaldızlarının arasında kan izi bulunan gümüş rengi bir cüzdan...

Baba, bu eşyaların kızına ait olup olmadığından emin olamıyordu ama teyzesinin şüphesi yoktu. Teyze Layal Masarweh CNN'e, "Kendimi affedemiyorum. Keşke benim canımı alıp ona verseler" diye ağıt yaktı... (Dış Haberler)