Atatürk Havalimanı'nda Reina gözaltıları

Reina saldırısı ile ilgili olarak İstanbul ve Konya'da gözaltılar yapıldı. Atatürk Havalimanı'nda iki yabancı gözaltına alınırken, Konya'da da saldırganla bağlantılı kişilerin sorgulandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk Havalimanı'nda Reina katliamıyla ilgisi olabilecekleri şüphesiyle durdurulan yabancı uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele ekipleri terör saldırısına karışan kişilerin tespitine yönelik yaptığı çalışmalar sırasında Dış Hatlar Terminali Giriş katında yer alan arama noktasında şüphe üzerine yabancı uyruklu 2 kişiyi durdurdu. Şüphelilerin üzeri arandıktan sonra terminalde bulunan polis noktasına götürüldü. Burada pasaportları ve üzerindeki belgeleri kontrol edilen iki kişinin cep telefonları ve valizleri de detaylı şekilde incelenerek el konuldu. Yaklaşık bir saat polis noktasında bekletilen yabancı uyruklu şüphelilerin, ifadeleri alınmak üzere Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

EŞİ DE GÖZALTINDA

Saldırıyı yapan Lakhe Mashrapov'la ilgili oldukları iddiasıyla Konya'da da bazı kişiler gözaltına alındı. Suriye'den geçen kasım ayında aile görünümü verip dikkat çekmemek için eşi ve çocuğuyla Konya'ya geldiği belirtilen Mashrapov'un bu kentte ilişki kurduğu kişiler belirlendi. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün saat 23.30'da gerçekleştirdiği operasyonla Mashrapov'la ilişkisi saptanan bazı kişileri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında saldırganın İstanbul'a giderken Konya'da bıraktığı eşinin de bulunduğu ileri sürüldü.

'Reina şüphelisi' olduğu iddia edilen kişi Kırgızistan'da gözaltına alındı'Reina şüphelisi' olduğu iddia edilen kişi Kırgızistan'da gözaltına alındı

EMLAKÇILAR DA GÖZALTI

Eşi ve 2 çocuğu ile Konya'ya geçen kasım ayında gelen saldırganın, kentin Selçuklu İlçesi'ndeki Bosna Hersek Mahallesi'nde stüdyo tipi evlerde kalan yabancı uyruklu 3 aile ile temasa geçtiği saptandı. Teröristin ilişki kurduğu ailelerin kaldığı Selçuk Üniversitesi yanınındaki bu mahalledeki 3 eve baskın yapan polis kimseyi bulamadı.yabancı uyruklu ailelerin Reina saldırısından hemen sonra evleri terk ettikleri bilgisine ulaşılırken, evleri kiralayan 2 emlakçı da gözaltına alındı. Kimlikleri açıklanmayan emlakçılar ilk sorgularında yabancı uyruklu bazı ailelerin ev bulmasına aracılık ettiklerini, ancak Reina baskınını yapan teröriste ve ailesine ev vermediklerini söyledi.DEAŞ'lı teröristin Konya'dan 15 Aralık günü otobüsle İstanbul'a gittiği ve burada kaldığı sürece katliam planları yapıp, yılbaşı gecesi 39 kişinin öldüğü, 65 kişinin yaralandığı Reina katliamını gerçekleştirdiği belirtildi. (KONYA/DHA)

Etiketler istanbul konya Reina