Katliam öncesi Reina'ya mesaj: Sizi istiyorum

Reina'nın yeni yıl mesajlarına ayırdığı sayfasına katliamdan kısa süre önce aynı kullanıcı tarafından "Sizi istiyorum" ve "Dövüşe 5 kala" şeklinde 2 mesaj yazıldı. Hesap saldırıdan sonra kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reina'nın yeni yıl mesajlarına ayırdığı Facebook sayfasına katliamdan kısa süre önce bir kullanıcı tarafından "Sizi istiyorum" ve "Dövüşe 5 kala" şeklinde 2 mesaj yazıldı. Esrarengiz mesajların yazılmasından sadece saatler önce açılan şüpheli hesap artık yok, kapalı. Ama aynı isim ve fotoğrafla açılan bir başka hesaba hâlâ ulaşılıyor. Bu hesabın kapağında ise "Tiger's of İslam" yazılı, ellerinde silahlar olan üniformalı ve sakallı militanların yer aldığı bir fotoğraf var. Profil fotoğrafında ise yine aynı yüz; saçları kazılı, dilini çıkartarak ekrana bakan alaycı yüz...

Katliamın gerçekleştiği gece, Reina'nın yeni yıl mesajının paylaşıldığı sayfaya saldırıdan bir kaç saat önce yazılan 2 mesaj oldukça dikkat çekiciydi. Mesajların içeriği, mesaj sahibinin profili ve bu profilde katliamdan sonra yapılan değişiklikler gözlerden kaçmadı. 'Woo George' ismini kullanan kişi art arda 2 mesaj paylaştı. Paylaşımın yapıldığı dakikalar yeni yılın ilk dakikalarıydı ve saldırgan henüz ortaya çıkmamıştı. ilk paylaşımında "Sizi istiyorum" diye yazan kullanıcı, ikinci paylaşımını da hemen sonrasında yaptı. Bu kez "Dövüşe 5 kala" diye yazdı.

MESAJLAR KATLİAMDAN SONRA 'ŞÜPHELİ' BULUNDU

O dakikalarda Reina'nın sayfasını kullananların dikkati çekmeyen mesajlar, katliamın gerçekleşmesinden sonra hem mevcut kullanıcıların hem de başsağlığı paylaşımı için sayfaya girenler tarafından "anlamlı" ve çok şüpheli bulundu. Açılış zamanına bakıldığında sırf bu paylaşımların yapılması için açıldığı anlaşılan hesap kısa süre sonra da silindi. Ancak tuhaflık bununla sınırla kalmadı.

Facebook'tan son mesajı: İstanbul'da ölebilirimFacebook'tan son mesajı: İstanbul'da ölebilirim

TİGERS OF İSLAM (İSLAMIN KAPLANLARI)

Silinen hesapta kullanılan fotoğraf ve aynı isimle açılan bir başka hesap daha var platformda. Kapak fotoğrafında üniformalı, hepsi sakallı ve silahlı kişilerin olduğu bu hesaptaki fotoğraf ve kullanıcı adı aynı. Fotoğrafın üstünde "Tigers of İslam" (İslamın Kaplanları) yazıyor.

Bütün bunlar Reina katliamıyla ilgili olarak bir soruyu ortaya koyuyor: Bu iki hesabı kullanan kişi ya da kişiler katliamı, planlamasını, nasıl ve ne zaman yapılacağını çok önceden biliyor muydu? Paylaşımlar bu yüzden mi yapıldı? (DHA)