Kızılkaya mahkemeye getirilmedi

Necmiye Alpay ile Aslı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Dava 12 Marta ertelendi. Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya mahkemeye getirilmedi. CHP'li Yarkadaş konuyu gündeme taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının 668 sayılı kanun hükmünde kararnamesiyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyeleri Dilci Necmiye Alpay, Yazar Aslı Erdoğan, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Bilir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 9 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. İnan Kızılkaya'nın tutukluluk durumunun 2 Şubat ve 2 Mart günlerinde dosya üzerinden görüşüleceğini söyleyen mahkeme, bir sonraki duruşmayı 14 Mart'a erteledi.

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, bir kez daha "araç ve personel yetersizliği" gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi.

t24'ün haberine göre, Kızılkaya, geçtiğimiz hafta Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Zana Bilir Kaya ile birlikte yargılandığı duruşmaya da aynı gerekçeyle getirilmemiş, mahkeme heyeti konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmuştu.

Kızılkaya'nın bugün de aynı gerekçeyle duruşmaya getirilemediğini sosyal medya hesabında duyuran CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yönelik olarak şu ifadeleri kullandı: "Gazeteci İnan Kızılkaya, "araç ve personel olmadığı" gerekçesiyle yine duruşmaya getirilmedi. Oysa ki; Çağlayan Adliyesi'nde bugün sadece bir gazetecinin duruşması var. O da İnan Kızılkaya'nın.

Yani; herhangi bir yoğunluk yok. Ki; yoğunluk olsa bile bu sanığın sorunu değil. İdare duruşmanın yapılabilmesi için gerekli şartları hazırlamakla yükümlü. İnan Kızılkaya, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'la yargılandığı duruşmaya perşembe günü de yine aynı gerekçeyle getirilmedi. Artık keyfiyete dönüştüğü belli olan bu tutum, sanığın adil yargılanma hakkının gaspı anlamına gelmektedir. Sayın Bozdağ; İstanbul Silivri Cezaevi'nden kaynaklanan bu keyfiyete son vereceğinize ve sorumlular hakkında gerekeni yapacağınıza inanmak istiyoruz." (HABER MERKEZİ)