Reina'ya silahlı saldırı

İstanbul Ortaköy'deki Reina'ya düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı. Ölen ve yaralananlar arasında çok sayıda yabancı uyruklu kişi de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ortaköy'de ünlü gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerine gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin en az kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin yaralandığını açıkladı. Sabah saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını söyledi. Hayatını kaybedenlerden 21'nin kimliği belli oldu. Bu isimlerden 16'sının yabancı, 5'inin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirtildi.

Gece kulübüne gelen saldırgan kapıda 1 polis memuru ve 1 sivili öldürdükten sonra içeri girdi. Saldırgan, otomatik silahla etrafa ateş açtı. Bazı tanıklar saldırganın Arapça konuştuğunu iddia etti.

KUTLAMA YAPANLARI TARADI

İstanbul Ortaköy'deki Reina'ya düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı. Saldırı saat 01.15 sıralarında gerçekleşti. Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan saldırgan 1 polis ile 1 vatandaşı öldürdükten sonra içeriye girdi. İçeride yeni yıl kutlaması yapanların üzerine kurşun yağdıran saldırgan 39 kişiyi katletti. Saldırıda 69 kişi de yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Polis kaçan teröristi yakalamak için çalışma başlattı. Ancak güvenlik kamerasına yansıyan teröristin kaçtığı iddia ediliyor. Görgü tanıkları ise birden fazla saldırgan olabileceğini iddia etti. Yaralılar ambulanslanla çevre hastanelere kaldırıldı.

SÜLEYMAN SOYLU: 39 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden özel uçakla, sabah saatlerinde İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile burada bir araya gelen Soylu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Soylu saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Bunların şu anda 21'inin kimliği belli. Henüz diğer 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. 16'sı yabancı uyruklu, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, diğer kimliği belli olmayanlarla ilgili böyle bir değerlendirme yapamıyoruz." dedi.

'4 YARALININ DURUMU AĞIR'

Saldırının gece saat 01.15 sıralarında gerçekleştirildiğini belirten Soylu, şunları kaydetti: "Şu anda 69 vatandaşımız, daha doğrusu 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Bunun 4'ü ağır olarak bize bildirildi, 1'i çok ağır. Elbette ki bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Hain, sivil insanlara yönelik ve milletin umutlarını tazelediği bir yılbaşında gerçekleşen ve insanların korunmasız olduğu bir yerde, onların böyle bir şeyden habersiz, hiçbir şekilde akıllarından geçmeyen bir durumda yapılan insanlık dışı ve alçak bir saldırı. Teröristi arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz. İnşallah bir daha böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalmayız. Tekrar başımız sağ olsun."

OLAY YERİNE GİTİLER

İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ, Vali Şahin, Emniyet Müdürü Çalışkan ile olay yerine gitti.  Burada incilemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Soylu, saldırganın kaçtığı yolundaki bilgilerin doğru olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ, ise yaralılardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu söyledi.

İLK AÇIKLAMA VALİ ŞAHİN'DEN

Saldırının ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin de, olay yerine geldi. Saldırının terör saldırısı olduğunu söyleyen Şahin, 35 kişinin öldüğünü, 40 yaralının tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Saldırganın saat 01.15 sıralarında gece kulübüne geldiğini aktaran Şahin şu açıklamayı yaptı:

"Bir teröristin uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurunu şehit ederek daha sonra bir vatandaşımızı şehit ederek daha sonra içeriye girerek masum insanların üzerine kurşun yağdırarak bu olayı gerçekleştirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, 1 tanesi polis memuru. 40 vatandaşımız hastanelerde tedavi altında."

Yaralalılar arasında durumu ağır olanların bulunduğu belirtildi. CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk, Şişli Etfal Hastanesi'ne 11 yaralının getirildiğini, 3 kişinin durumunun ağır olduğunu bilgisini verdi. Etiler'de bulunan Liv Hospital'de ise 8 yaralı tedavi altına alındı.

Reina saldırısına yayın yasağı getirildiReina saldırısına yayın yasağı getirildi

Olay yeri inceleme ekiplerinin ise gece kulübündeki delil çalışmaları sürüyor. Saldırının gerçekleştiği gece kulübü önünde bulunan bir ticari taksi ise çekici aracına yüklenerek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

Saldırıyı gerçekleştiren kişi yada kişilerin bu taksi ile eğlence mekana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

ERDOĞAN YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaşanan saldırıyla ilgili olarak, Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile telefon görüşmeleri yaptı.

Erdoğan'ın, gelişmeleri takip ettiği, can kayıpları ve yaralıların durumu hakkında da bilgi aldığı belirtildi.

ABD Başkanı Obama'dan başsağlığı mesajıABD Başkanı Obama'dan başsağlığı mesajı

'ABD İSTİHBARAT VERMİŞTİ'

Hürriyet gazetesine konuşan Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın şunları söyledi:

“İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi." (HABER MERKEZİ)

AB ve NATO'dan ilk açıklamaAB ve NATO'dan ilk açıklama