Çok sayıda ülkeden 'Türkiye' uyarısı

ABD, İngiltire ve Almanya'nın da aralarında olduğu ülkeler vatandaşlarına Türkiye konusunda uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri bakanlığı, İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası bir açıklama yayımladı. "İstanbul Ortaköy’deki gece kulübünde ateş açıldığı yönünde haberler alınmaktadır. Çok sayıda kişinin öldüğü duyumu alınmıştır" bilgisine yer verilen açıklamada ABD vatandaşları, saldırının olduğu bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıldı.

Açıklamada ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nun “aşırıcı grupların Amerikan vatandaşları ya da yabancıların yaşadığı ya da sıkça uğradığı yerlerde şiddetli saldırılarını sürdürdüğü” uyarısına da yer verilirken, Amerikan vatandaşlarına özellikle Batılılar’ın, turistlerin ve yabancıların ziyaret ettiği kalabalık yer ve mekanlardan uzak durmaları tavsiye edildi.

Açıklamada bu mekanların yalnızca restoranlarla sınırlı olmadığı, ticaret merkezleri, ibadet yerleri ve ulaştırma noktaları da olduğu belirtildi.

İSVEÇ'TEN UYARI

İstanbul’daki terör saldırısının ardından İsveç Dışişleri Bakanlığı İstanbul’daki vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Uyarıda vatandaşların dışarıya çıkmamaları, gelişmeleri izlemeleri istendi.

Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Sara Modin İstanbul’daki İsveç vatandaşlarının İsveç’teki yakınları ile temas halinde olmalarını isteyerek bakanlık sitesinde saldırı ile ilgili gelişmelerin anında güncellendiğini söyledi.

İsveç’in Türkiye seyahat uyarısı yapmadığını belirten İsveç Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ‘‘Seyahat uyarısı tek bir olaya bağlı değildir. İstanbul son zamanlarda birçok trajediye sahne oldu. Ancak uyarı genel bir güvenlik değerlendirmesi sonucu ve sıklıkla da Avrupa ile işbirliği içinde yapılır’’ dedi.

İNGİLTERE'DEN UYARI 

İstanbul Ortaköy'deki Reina gecekulübüne yapılan terör saldırısı sonrasında İngiltere Büyükelçiliği vatandaşlarına "dikkatli olun" uyarısı yaptı.

Büyükelçilik internet sitesinden yapılan uyarıda; "İstanbul Ortaköy'deki Reina gecekulübünde meydana gelen ciddi olayların ardından, yerel yetkililerin talimatlarına uymanızı ve dikkatli olmanızı öneriyoruz. Daha ayrıntılı bilgi edinebilmek için yerel yetkililer ile görüşmelerimiz sürüyor" denildi.

ALMANYA: OTELLERİNİZDEN ÇIKMAYIN

Almanya da, İstanbul’da yaşanan gece kulübü saldırısı sonrasında vatandaşlarına uyarıda bulundu. Dışişleri Bakanlığı tarafından güncellenen uyarıda İstanbul’daki vatandaşlarına otellerinde kalmaları tavsiye edildi.

Açıklamada, "01.01.2017 tarihinde gece yarısından kısa bir süre sonra, İstanbul'da gece kulübü "Reina"ya bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. İstanbul’da seyahat etmekte olanlara otel/konaklama yerlerinde kalmaları, gelişmeleri medyadan takip etmeleri ve güvenlik talimatlarındaki gelişmeleri izlemeleri tavsiye edilir” denildi.

'SALDIRILAR DEVAM EDEBİLİR'

Seyahat uyarısında, Türkiye'de özellikle 2015 yılının ortalarından bu yana terör saldırılarının olduğu hatırlatılırken, terörist grupların özellikle büyük şehirlerde saldırılara devam edebileceğine dikkat çekildi. Saldırıların özellikle yabancıları hedef alabileceği vurgulanan uyarıda, vatandaşlarına kalabalık yerlerden ve yabancıların ağırlıklı olarak bulunduğu mekanlardan mümkün olduğunca kaçınılması tavsiye edildi. Kamuya açık eğlenceler, yılbaşı ve yeni yıl partilerinin de sorumluluk çerçevesinde araştırılması uyarısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ABD saldırı Uyarı