Karlov suikastı için Apple'a başvuru

Polis, usya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın telefonunun şifresinin kırılması için Apple'a başvuracak. Bu sayede Altıntaş'ın bağlantılarının ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastının faili Mevlüt Mert Altıntaş'ın iPhone marka telefonundaki şifrelerin kırılması için polisin harekete geçtiği belirtildi. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre polis, telefonun şifrelerini kırmak için Apple ile iletişim kuracak. Apple'in ürettiği cihazlarda bulunan iCloud hesabının şifresinin kırılması için şirkete başvuruda bulunulacak.

Haberde, Apple'ın telefonun iCloud hesabının şifresinin verdiği taktirde soruşturmada gelişme yaşanacağı, Altıntaş'ın bağlantılarına ulaşılacağı ifade edildi. Altıntaş'ın iCloud hesabının verilmesiyle mail hesabı, sosyal medya hesapları ve farklı hesaplarına ulaşarak suikastın detaylarının aydınlatılması bekleniyor.

FBI'A VERMEMİŞTİ

Apple geçmişte benzer bir talebi reddetmişti. ABD'de bir engelli merkezinde maskeli üç saldırgan tarafından yapılan saldırıyı soruşturan FBI, 14 kişiyi uzun namlulu silahla öldüren saldırgan Syed Rizwan Farook'un iPhone 5C telefonunun şifresini istemişti. Ancak Apple, "Kişisel verilerin korunmasına önem veriyoruz" açıklamasıyla talebi geri çevirmişti. (Kaynak: Yeni Şafak)