Noel Baba Barış Konseyi, 'silahlı' eyleme tepki gösterdi

Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Noel Baba'yı konu alan eylemleri üzüntüyle izlediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Aydın'da Noel Baba'nın başına silah dayanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Noel Baba'nın Türkiyeli olduğunu dile getiren Karabulut, Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret edenler ile Türkiye'de Noel Baba'ya saldıranlar arasında fark olmadığını belirtti.

Türkiye'de Noel Baba'yı konu alan eylemleri üzüntüyle izlediklerini dile getiren Karabulut, İslamiyet'e göre Noel Baba'nın Allah'a inana bir kişi olduğunu söyledi.

Karabulut, "Günümüzde yaşama sevinci ile barış istemenin, hediye vererek çocukları sevindirmenin insani bir duygu olduğu ve hiçbir dinde de günah olmadığı gerçeği dururken, Türkiye'de bazı çevrelerin Noel Baba adına yaptığı çirkin saldırıları anlamakta güçlük çekiyoruz" şeklinde konuştu.

'TEK TANRI İNANCINDAN DOLAYI ZİNDANA ATILDI'

"Bugün Noel Baba için 'Müslüman değil' diyerek tepki göstermenin ve temsili de olsa başına silah dayamanın, sünnet etmenin mantığı yoktur" diye Muammer Karabulut, Noel Baba'nın İslamiyet'in ortaya çıkışından 400 yıl önce yaşadığını hatırlattı.

Noel Baba'nın, tek tanrı inancından dolayı zindana atıldığı belirten Karabulut, "Günümüzde dünyasında da en çok tanınan şahsiyetler arasına girmiştir. Bugün tepki gösterdiğimiz Noel Baba, dünyada en çok tanınan Türkiye vatandaşı ve Antalya'da yaşayanların da hemşerisidir" dedi. (ANTALYA/DHA)