Karayılan'dan Barzani'ye yanıt

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani'nin Sincar'daki PKK varlığı hakkında yaptığı "Gerekirse güç kullanırız" açıklamasına PKK lideri Karayılan'dan yanıt: Sincar'dan çekilme konusunda Erbil'le görüşüyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PKK lideri Murat Karayılan, Sincar bölgesinden çekileceklerini açıkladı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin yaptığı "Gerekirse güç kullanırız" çıkışının ardından bir açıklama yayımlayan Karayılan, Sincar'dan çekilme konusunda Erbil'le görüştüklerini açıkladı.

PKK'ye yakın Sterk TV’de yayımlanan açıklamada Karayılan, Erbil'in Şengal'de kendilerine karşı güç kullanmasına ihtiyaç olmadığını ve konunun diyalogla çözülebileceğini söyleyip, "Zaten aramızda bir görüşme durumu söz konusudur. Biz aramızdaki bu tartışmaların sonuçlanmasıyla birlikte güçlerimizi çekeceğimizi zaten kendilerine açıkça söylemişiz. Bunu ilk defa burada açıklıyorum" ifadesini kullandı.'Kürt birliğinin' kendileri için önemli olduğunu söyleyen Karayılan, 'kritik bir kavşak'ta bulunduklarını söyleyerek, "Kürt halkının iç ve dış sorunlarını diyalogla çözmekten memnunuz" dedi.

'İKİNCİ KANDİL OLAMAZ'

Karayılan, Türkiye'nin "Şengal ikinci Kandil olacak" çıkışana da, "Her şeyden önce, Şengal'in coğrafi koşulları ikinci bir Kandil olmaya müsait değil. Uzak ve düz bir yerden söz ediyoruz" yanıtını verdi.

BARZANİ NE DEMİŞTİ?

Neçirvan Barzani, PKK’nin Sincar'dan (Şengal) çıkması gerektiğini söyleyerek, "Gerekirse güç kullanmak zorunda kalırız" demişti. Barzani, “Şengal halkı geleceğinden emin değil, bu yüzden kente geri dönmüyor. Şengal halkı endişeli çünkü geri döndüklerinde neyle karşılaşacaklarını bilmiyor. Tekrar başka bir çatışmayla karşılaşmaktan korkuyorlar. PKK’nın şunu anlaması lazım; halkın yararı için bölgeden çıkması gerekiyor” diye konuşmuştu.