Diyanet'e göre yılbaşı kutlamak gayrimeşru

Diyanet'in cuma hutbesinde yeni yıl kutlamaları 'gayrimeşru' ilan edildi! Hutbeye göre yılbaşında kutlama değerlerimizle örtüşmüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye'deki tüm camilerde okunan cuma hutbesinde, yılbaşı kutlamasının 'gayrimeşru' olduğu iddia edildi. Hutbede, "Kendini ve yaratılış gayesini unutarak, değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayrimeşru tutum ve davranışlar sergilemek bir mümine asla yakışmaz" ifadelerine yer verildi:

"Yeni bir yılın ilk saatlerinin başka kültürlere, başka dünyalara ait yılbaşı eğlenceleriyle israfa dönüştürülmesi ne kadar da düşündürücüdür. Sevap-günah, hayır-şer konularında muhasebe yapılması gereken saatlerin, emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango gibi şans oyunlarıyla heba edilmesi ne kadar da üzücüdür. Yüce Rabbimiz, ömrümüzün kalan kısmını geçen kısmından daha hayırlı ve bereketli yaşayabilmeyi bizlere nasip eylesin. Hesabını veremeyeceğimiz bir hayat yaşamaktan hepimizi muhafaza eylesin." (HABER MERKEZİ)