Şamil Tayyar: IŞİD videosunu TÜBİTAK inceliyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, IŞİD videosunda yakıldığı iddia edilen iki askerden birinin örgüt üyesi olduğunu, diğer askerin de Kilis'ten Suriye'ye kendisinin kaçtığını iddia etti. Tayyar videoyu TÜBİTAK'ın incelediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, IŞİD tarafından yakılan Türk askerlerine ait olduğu iddia edilen görüntülerin TÜBİTAK tarafından incelendiğini açıkladı. Tayyar, görüntülerin gerçek olup olmadığının bu inceleme sonucunda anlaşılacağını söyledi. Gaziantep Pusula gazetesine açıklamalar yapan Tayyar sosyal medyada paylaşılan görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

'BİRİNİN TSK İLE İLGİSİ YOK'

Yakıldığı iddia edilen isimlerden birisinin TSK'yla ilgisi olmadığını ifade eden Tayyar, "Askeri kamuflaj içindeki Konya doğumlu olanı DAEŞ mensubudur. Askerle uzaktan yakında alakası yoktur" diye konuştu. İkinci isimle ilgili de 'tartışmaların sürdüğünü' ifade eden Tayyar, "Kilis karakolu'ndan giden birisi. Bu gönül rızasıyla mı yoksa kaçırıldı mı? Bu nokta araştırılıyor. Genel kanı kendisinin gittiği yönünde. Yürütülen çalışmanın resmi olarak bitmesi lazım" şeklinde konuştu. Tayyar ayrıca iki askerin yakıldığına dair görüntülerin DEAŞ'ın bir propagandası gibi göründüğünü de sözlerine ekledi.

'DİŞLİ VE ÖZTÜRK'E SUİKAST YAPILABİLİR'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Mehmet Dişli ve Akın Öztürk için de açıklamalar yaptı. Tayyar, "Diğer tutuklulara göre daha özel bilgiye sahip, cezaevinde özel korunmalılar" diyen Şamil Tayyar şu an 'kahraman' olarak görünen isimlerin yarın 'hain' çıkma ihtimalleri olduğunu da ifade ederek, darbe girişiminin en önemli isimlerinin Mehmet Dişli ve Akın Öztürk olduğunu söyledi. Tayyar şu ifadeleri kulandı, "Mehmet Dişli ve Akın Öztürk 15 Temmuz darbe girişiminin en önemli isimleridir. Mehmet Dişli ve Akın Öztürk diğer tutuklulara göre daha özel bilgiye sahip, cezaevinde özel korunmalılar. Suikast yapılabilir."