'Avukatı Aslı'nın çıkacağını söyledi ama ümit etmek istemedim'

Özgür Gündem gazetesine yönelik davada tutuklanan yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay serbest bırakıldı. Erdoğan'ın annesi Mine Aydoslu, avukatların tahliye kararı beklediğini fakat temkinli davrandıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay, bugün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tahliye edildi.

Mahkemenin kararının ardında Erdoğan ve Alpay'ın yakınları, arkadaşları ve okurları Bakırköy Kadın Cezaevi önünde yazarların serbest bırakılmasını bekledi.

Cezaevi önünde kızı Aslı Erdoğan'ın serbest kalmasını bekleyen Mine Aydoslu'ya tahliye kararını nasıl değerlendirdiğini sorduk.

Avukatlarının Erdoğan'ın tahliye edileceğini söylediğini aktaran Aydoslu, "Avukatımız cezaevinden çıkacağını söyledi ama ben ona inanmadım. Çünkü ümit etmek istemedim, hayal kırıklığı olmasın diye. Geçen sefer Aslı da ben de çok hayal kırıklığına uğradık. Aslı eşyalarını toplamış 4 saat kapının önünde beklemiş, sonra geri dönmüştü. Yine olması diye biraz temkinli davrandık” dedi.

Cezaevinden ilk olarak Necmiye Alpay, birkaç dakika sonra ise Aslı Erdoğan çıktı. Bekleyenlerin "Özgür basın susturulamaz" sloganları ile karşıladığı yazalar, daha sonra cezaevi önünden ayrıldı.

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay serbest bırakıldıAslı Erdoğan ve Necmiye Alpay serbest bırakıldı