AK Partili Bostancı: Umarım Ahmet Şık serbest bırakılır

21 maddelik anayasa teklifinin 12. maddesi değiştirilerek kabul edildi. Komisyonda Ahmet Şık tartışması yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili, Şık'ın Gülen cemaatiyle ilgili kitap yazıp toplumu uyardığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti’nin Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin 9. gününe, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesi maddesiyle devam edildi.

CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, teklifle ilgili “Kuzey Kore’ye baktıkça Tayyip Erdoğan’ı görüyoruz” dedi. CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, ülkenin yakıcı sorunları dururken Başkanlık sistemi tartışması yapılmasını eleştirdi. Teklif üzerinde yapılan değişikliklerin “fire olmasın” diye yapıldığını savunan Atıcı, “Bana başkanlığı verin de gerisi ne olursa olsun” yaklaşımının kabul edilecek bir zihniyet olmadığını söyledi. AK Parti ve MHP’lilere seslenen Atıcı, “Tamam liderlerinizi seviyorsunuz, anlıyorum ama ülkenizi daha çok sevin” çağrısında bulundu.

AHMET ŞIK TARTIŞMASI

HDP Milletvekili Garo Paylan, gazeteci Ahmet Şık’ın gözaltına alınmasını gündeme getirdi, “Ahmet Şık, 15 Temmuz başarılı olsa ilk gözaltına alınacak isimdi. Darbe başarısız oldu yine gözaltına alındı. Yaptığı sadece gazetecilikti. Gazetecilik de suç değildir. Ahmet Şık onurumuzdur. Siyasi bir operasyon olduğundan emin olduğum için AKP’lilere çağrı yapıyorum: Gazetecileri özgür bırakın.” dedi.

Paylan’a yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Ahmet Şık’la ilgili “siyasi operasyon” iddialarını reddetti. Bostancı, “Ümit ederim serbest bırakılır. Bu çeteyle ilgili kitap yazıp toplumu uyardığı doğrudur. Mesele gazetecilik mi, değil mi bu hukuk tarafından açıklığa kavuşturulur” dedi.

CHP’li Akın Üstündağ, konuşmasında MHP lideri Bahçeli ve MHP milletvekili Mehmet Parsak’dan Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak bahsedince MHP’li Oktay Öztürk, “Konuşacak ciddi bir şey olmayınca oraya buraya sataşıyorlar” dedi. AK Partili milletvekilleri de Üstündağ’a, “Seviyesizliğini Atatürk’e bağlama. Atatürk’ü istismar etmeyin” diye bağırdı.

12. MADDE KABUL EDİLDİ

Görüşmelerin ardından AK Parti milletvekilleri yeterlilik önergesi verdi, ardından değişiklik önergesi sunularak oylandı. Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinin yenilenmesini düzenleyen maddeye göre, TBMM üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile veya Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verirse TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılacak. Bu maddede Cumhurbaşkanı ve Meclis’in yetkileri, bu organların seçilmesine kadar değil görevlerine başlamalarına kadar sürer” değişikliği yapıldı.