Meclis sordu: Darbecilerden nasıl kurtuldun?

Meclis Darbe Komisyonu, Genelkurmay Başkanı Hulis'i Akar'a yazalı olarak 10 soru yöneltti. Komisyonun görev süresi 4 Ocak'ta sona eriyor

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a 10 soru gönderdi.

NTV'nin haberine göre Akar'a yöneltilen sorular şöyle:

-MİT'ten size ulaşan istihbarat bir darbe girişimi kuşkusu yönünde mi yoksa MİT'e yapılacak bir operasyon muydu?

-Bu istihbaratla ilgili Başbakan Cumhurbaşkanı veya özel kalemleri ile bir görüşmeni oldu mu? Bu konuda size ulaşan bilgiler ve aldığını tedbirlerle ilgili bilgi verebilir misiniz?

-Görev süreniz içerisinde FETÖ'yü güvenlik açısından tehdit olarak gören herhangi bir rapor ya da bilgi size sunuldu mu?

-TSK içinde FETÖ mensupları olduğunu tespit ettiniz mi? Bu konuda istihbari çalışma için MİT'ten talepte bulundunuz mu? Nasıl bir girişiminiz oldu?

-FETÖ'nün TSK'ya sızmasının farkedilemeyişinin sebebi kanaatinizce nedir?

-Darbe girişiminde sizin etkisiz hale getirilişiniz Akıncı Üssü'ne götürülmeniz ve Çankaya Köşkü'ne getirilişinizi anlatır mısınız?

-Boğazınız kemerle sıkıldı mı? Bu iddialar hakkında ne dersiniz?

-Mehmet Dişli'nin açıklamalarını o anda sizin yanınızda bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Akıncı Üssü'nden nasıl kurtuldunuz?

GÖREV SÜRESİ 4 OCAK'TA BİTİYOR

Akar'ın bu sorulara vereceği yanıtların kısa sürede komisyona gelmesi beklendiği belirtildi. Rapor yazım aşamasına geçen komisyonun görev süresi 4 Ocak'ta sona erecek.