Okulda porno davası: Saadet öğretmen haklı çıktı!

Kamuoyuna Saadet öğretmenin mücadelesi ile gündeme gelen istismar davasında yeni bir gelişme yaşandı. Adli Tıp Kurumu istismara uğrayan çocuklara 'ruh sağlıkları bozuk' raporu verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Menderes İlçesi'nde, okul müdürü 66 yaşındaki Adil Ş.'nin, 2.5 yıl önce ''istismarda bulunduğu' ileri sürülen yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 çocuk için Adli Tıp Kurumu 'ruh sağlıkları bozuk' raporu verdi. Yargılanmasına devam edilen Adil Ş., suçsuz olduğunu savunurken, çocukların avukatı Nuriye Kadan, "Bu sonuç üzücü ama, istismarın olduğunu gösteren bir rapor" dedi. Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özcan'ın mücadelesi ile yeniden açılmış ve kamuoyunun gündemine gelmişti.

TAHLİYE EDİLMİŞTİ

17 Mayıs 2014 tarihinde jandarmaya yapılan telefon ihbarında, Sancaklı Mahallesi'nde bulunan ilkokulda, 22 yıldır öğretmen ve vekil müdür olarak görev yapan, ve yargılama sırasında emekli olan Adil Ş.'nin 6 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Jandarma, yaşları 6 ile 11 arasında değişen öğrencilerin ifadelerini psikolog eşliğinde aldı. İfadelerin ardından gözaltına alınan Adil Ş. suçlamaları kabul etmedi, ancak tutuklandı. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın geçen yıl 15 Ekim'de yapılan duruşmasında, toplam 102 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu emekli öğretmen Adil Ş. ile avukatı Atilla Ertekin, tahliye talibinde bulundu. Mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını ve tutukluluk süresini de dikkate alarak oybirliği ile tahliyeye karar verip, duruşmayı erteledi.

SAADET ÖĞRETMEN DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMADI

Dava Saadet Özcan'ın BİMER'e şikayeti ile tekrar gündeme gelmişti. Verdiği mücadeleyle, öğrencilere yönelik taciz iddialarını Türkiye'nin gündemine getiren öğretmen Saadet Özcan, geçen 10 Kasım'da Ankara'ya gidip burada hem CHP milletvekilleri Tuncay Özkan ve Zekeriya Temizel, hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile görüşmüştü.

MÜDÜRÜN SERBEST KALMASINDAN KORKTULAR

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda, uzmanların karşısına çıkan öğrencilerden 5'i, 2.5 yıl sonra yaşadıklarını tekrar anlattı. Travmayı bir kez daha yaşayan çocukların, uzmanlara korkuyla, "Anlattıklarımızdan sonra o tekrar karşımıza çıkmaz değil mi" diye sordukları öğrenildi. (İZMİR/DHA)