'Barış' diledi, bir hafta sonra öldürüldü

Valilik açıklamasına göre 'örgüt mensubu'ydu. Arkadaşları ise 'evlenmek için altın biriktiren' bir üniversite öğrencisi olduğunu söylüyor. Şırnak'ta evine giderken vurularak ölen Şehmus Uğur, Beşiktaş saldırısından sonra Türkiye'ye 'barış ve huzur' dilemişti...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ta 17 Aralık'ta evine giderken polis tarafından öldürüldüğü iddia edilen Şehmus Uğur'un üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Şırnak Valiliği daha önce konuyla ilgili açıklama yaparak Uğur'un çatışmada öldürüldüğünü ve 'örgüt mensubu' olduğunu söylemişti. Avukat Şeyma Ülper ise olayın valiliğin açıkladığı gibi olmadığı kanaatinde.

transkript

Şehmus Uğur'un Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne 2014 yılında kayıt yaptırdı okul belgelerinde görülüyor. Uğur ayrıca sosyal ağ Twitter üzerinden 10 Aralık Beşiktaş saldırısı sonrasında, "Besiktas saldirsi bizi derinden üzmştür. Bu savaşta ve savaşın sürdğü her yerde olan masum insanlara olacaktr. Barış ve huzurun temennisiyle" yazarak barış mesajı vermiş.

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez aynı zamanda belediye çalışanı olan Uğur'un Şırnak kent merkezindeki ölümünü Meclis gündemine taşıdı. İrmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi verdi.

'EVLENMEK İÇİN ALTIN BİRİKTİRİYORDU'

Arkadaşlarıysa Uğur'un evlenmek için altın biriktirdiğini, böyle bir kişinin 'örgüt mensubu' olamayacağını söylüyor: “Şehmus kendi halinde birisiydi. Sevdiği bir kız arkadaşı vardı. Yaklaşık 5-6 yıldır birbirlerini seviyorlardı. Onunla evleneceği günleri hayal edip altın biriktiriyordu. Babasına çok düşkün biriydi. Babası hayatını kaybettikten sonra duygusal olarak çöküntü yaşadı.”


Avukat Şeyma Ülper: Detaylı soruşturulsun

Şehmus Uğur'un avukatı Şeyma Ülper, Uğur'un bir çatışma sonucu ölmediğini savunarak, “Biz bu olayın göründüğü gibi olmadığını, farklı bir durum olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da detaylı araştırılmasını isteyeceğiz. Bununla ilgili olarak soruşturma makamına taleplerimiz olacak" dedi.

Şırnak Valiliği: Bölücü örgütü mensubu

Uğur'un öldüğü olaya ilişkin olarak Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada şunlar belirtilmişti: "İlimiz Şırnak Merkezinde bir ihbarı değerlendiren güvenlik kuvvetlerimizle iki (2) Bölücü Terör Örgütü mensubu arasında çıkan çatışmada bir (1) Bölücü Terör Örgütü mensubu silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, yapılan aramada bir (1) adet El Yapımı Bomba düzeneği ele geçirilmiş olup diğer Bölücü Terör Örgütü mensubunun yakalanmasına yönelik operasyon devam etmektedir.”