Aslı Erdoğan'dan duruşma öncesi mesaj

4 aydır tutuklu olan yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay'ın ilk duruşması yarın görülecek. Aslı Erdoğan yarın ki duruşma öncesi gönderdiği mesajda, dayanışma içinde olanlara, "Bu çukurdan çıkabilirsek sizin sayenizde olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda yer aldıkları gerekçesiyle 19 ve 31 Ağustos tarihlerinde tutuklanan yazar Aslı Erdoğan ile dilbilimci Necmiye Alpay ilk kez yarın hâkim karşısına çıkacak.

Aslı Erdoğan, duruşma öncesi gönderdiği mesajda, müebbetle yargılandığını hatırlatarak, haklarındaki davanın hukuki değil, siyasi olduğunun altını çizdi.

'4 KELİMEDEN ÖTÜRÜ MÜEBBETLE YARGILANIYORUM'

Aslı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

29 Aralık'ta mahkememiz var. Hayatımda ilk defa mahkemeye çıkıyorum ve dört kelimeden ötürü ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorum. Bugüne dek süregelen huykuksuzluğun sonlanacağına dair çok küçük de olsa bir umudum var ama herkesin bildiği gibi, bu bir 'siyasi süreç' davası, bir cadı yakma ayini... Gene de insan umut etmeden duramıyor.

Aslı Erdoğan hakim karşısına çıkıyorAslı Erdoğan hakim karşısına çıkıyor

Bugüne dek destek veren, dayanışma içinde olan herkese çok selamlar, sevgiler, bir kez daha teşekküler. Bu çukurdan çıkabilirsek sayenizde olacak.

Sevgiler Aslı Erdoğan / Bakırköy Cezaevi."