PKK Barzani'ye yanıt verdi

Neçirvan Barzani'nin, "Şengal'de güç kullanırız" sözlerine yanıt geldi. PKK Barzani'yi 'provakatif' davranmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, "Şengal'den çıkın, yoksa güç kullanırız" sözlerine PKK yanıt verdi. ANF'de yer alan habere göre örgüt, "Kimsenin güçlerimizi zorla Şengal'den çıkarmaya gücünün yetmeyeceğini tarih ispatlamıştır" açıklaması yaptı.

Barzani, Al-Monitor'e yaptığı açıklamada, "PKK'nin Şengal'deki varlığı bölgede istikrarsızlığa sebep oluyor. Şengal'in yeniden inşa edilememesinin sebeplerinden biri de PKK'nın oradaki varlığıdır. Şengal halkı geleceğinden emin değil, bu yüzden kente geri dönmüyor. Şengal halkı endişeli çünkü geri döndüklerinde neyle karşılaşacaklarını bilmiyor. Tekrar başka bir çatışmayla karşılaşmaktan korkuyorlar. PKK'nin şunu anlaması lazım; halkın yararı için bölgeden çıkması gerekiyor" demişti. Neçirvan Barzani, "Eğer PKK Şengal'de kalma ısrarına devam ederse güç kullanırız imasında mı bulunuyorsunuz?" sorusuna ise 'Evet' yanıtını vererek, "Şengal'in nasıl yönetileceğine Şengal halkı karar vermeli. Bu yüzden Şengal'e müdahale eden güçler orada kalmamalı. Bize göre PKK'nın Şengal'de kalmasına gerek yok. Bölgeden çıkmalıdırlar" demişti.

PKK açıklamasında ise IŞİD'in iki yıl önce bölgede gerçekleştirdiği katliamlar hatırlatılarak, o günden bu yana bölgeyi savunmak için 230'a yakın örgüt mensubunun öldüğü belirtildi. Barzani'nin sözleri ‘provokatif' olarak tanımlanan açıklamada, 'kimsenin gücünün örgütü zorla Şengal'den çıkaramayacağını' tarihin ispatladığı söylendi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler PKK Barzani Şengal