Kurtulmuş'tan IŞİD videosu açıklaması: Panik istiyorlar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, IŞİD'in yayınladığı videoya ilişkin bir doğrulama olmadığını belirterek, bu görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılmasını eleştirdi: "Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılan bir alan değildir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, IŞİD'in yayınladığı ve iki TSK mensubu askerin yakıldığına dair görüntülere dair Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Bakanlığı'ndan bir doğrulama gelmediğini söyledi. Kurtulmuş düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen soruya teşekkür ederek, "Bu video görüntüleri ile ilgili TSK ve MSB tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Bu tür terör örgütleri dünyanın en aşağılık mekanizmaları. Herhangi bir video yayınlayarak halkı paniğe sürüklemek istiyorlar. Medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Özelikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir yer değildir. Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir. Terör örgütlerinin istediği şekilde sosyal medyayı kullanacak şekilde bir duyarsızlık içinde kimse olmasın. Çok şükür ulusal medyada bir dayanışma vardır" dedi.

Kurtulmuş OHAL'in bir kez daha uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili soruya da, "OHAL olması gerektiği kadar olacaktır. Bir referanduma gidilirken böyle bir adım atılıp atılmayacağı diğer partilerle görüşülür. Ama şu bu konuda o ya da bu yönde atılmış bir adım yok" dedi.

Numan Kurtulmuş, yaz saati uygulamasında da herhangi bir karar değişikliği olmayacağını belirtti. (HABER MERKEZİ)