Ezel Akay: Girelim 150 bin kişi içeri!

Ezel Akay 'Barış İçin Sinemacılar' oluşumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akay "Tutuklasınlar hepimizi de bitsin bu saçmalık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'ne destek için imza kampanyasına katılan ve hakkında soruşturma açılan sinemacılardan Ezel Akay, RS FM'den Yavuz Oğhan'a konuştu. Yönetmen Akay soruşturma haberine tepkisini, "Tutuklasınlar hepimizi de bitsin bu saçmalık" sözleriyle dile getirdi.

Akademisyenlerin hazırladığı 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye 'Barış İçin Sinemacılar' oluşumuyla destek veren aralarında Akay'ın da olduğu 433 sinemacı hakkında 'suçu ve suçluyu övmek' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

akayakayalaya

Kendilerine doğrudan iletilen bir soruşturma tebligatı olmadığını belirten Akay, bağlı bulunduğu meslek örgütüne gelen bir tebligatla durumdan haberdar olduğunu söyledi. Akay, imza attıkları metinde hukuken suç unsuru olmadığını belirterek, "Biz sadece barış olsun ve şiddet dursun dedik. Devletin elinde şiddettin dışında araçlar olduğunu ve bunları kullanmasını talep ettik" dedi. Akay bu soruşturmaların sonucunda bir ceza çıkmasının hukuken mümkün olmadığını söyleyerek, "Giderek saçma bir hale dönüşen bu durumdan kurtulmak için bazen diyorum ki, girelim 150 bin kişi içeri, tutuklasınlar hepimizi de bitsin bu saçmalık" ifadelerini kullandı. "Eğer hukuk işlerse korkulacak bir durum yok. Hakim ve savcılarda bütün iş bitiyor ve bu büyük bir sorumluluk" diyen Akay, "korku iklimi yayıldığını ve insanların ses çıkartamaz hale geldiğini" ifade etti.

Bugün yaşananlarla Osmanlı arasında da bağ kuran Akay şöyle konuştu: "Osmanlı'da bir isyan başladığında hikaye anlatıcılarını alıp bir bağ evine kapatırlarmış. Olanların hikayesini anlatamasınlar diye... Demek ki bugün de sıra artık hikaye anlatıcılarına geldi."

'VEKİLLERİ SÖZLERİ NEDENİYLE TUTUKLAYAMAZSINIZ'

Akay, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına da tepki göstererek, "6 milyon insanın kendisini temsil etsin diye Meclis'e gönderdiği milletvekillerini tutuklamak, çalışmalarına engel olmak demektir. Bir siyasetçiyi sözlerinden ötürü tutuklayamazsınız. Eğer bir suç varsa gıyabında yargılarsınız" dedi.