'Yemekte rakı yok sayın bakan bu nasıl laiklik'

Gazeteci sordu: "Yemek veriyorsunuz ama rakı yok. Bu nasıl laiklik?", Bakan Müezzinoğlu yanıtladı: "Bu yemeği ben veriyorum, ne ikram edeceğime ben karar veririm. Yarın akşam sen yemek verirsen, orada da ne ikram edeceğine sen karar verirsin. Benim de laiklik anlayışım budur."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de bir restoranda işadamlarıyla bir araya geldi. Konuşmaların ardından bir gazeteci Bakan Müezzinoğlu'na, zamlar nedeniyle kaçak içki üretim ve tüketiminin arttığını, hatta gençlerin uyuşturucu maddeleri denediğini söyleyerek bu konudaki düşüncelerini sordu.

'İÇENİN PARASI İÇMEYENİN SAĞLIĞI'

Bakan Müezzinoğlu bu soruya, dün İsmet İnönü'nün 43'üncü ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak şöyle yanıt verdi:

"Sayın rahmetli İnönü döneminde tütüne zam yapılıyor, sigaraya. Kamuoyundan da tepki geliyor 'Paşam millet zaten fakir fukara, zor bulduğu bir sigara var, ona da zam yapıyorsunuz' diyorlar. O da diyor ki 'parası olanın içenin parasından, içmeyenin sağlığından yararlanacağız.' Biz de şimdi içenin parasından, içmeyenin de sağlığından yararlanacak bir yolculuk yapıyoruz."

MASADA RAKI YOK BU NASIL LAİKLİK?

Aynı gazeteci "Yemek veriyorsunuz ama rakı yok. Bu nasıl laiklik?" diye sorunca ise Bakan Müezzinoğlu şöyle konuştu: "Hekimlikte alkolün faydalı olduğuna dair tek bir bilimsel çalışma yok. Tam aksine alkolün sağlığa zararları olduğu bilinen bir gerçek. Hekim olarak alkole karşıyım. Laikliğe gelince bu yemeği ben veriyorum, ne ikram edeceğime ben karar veririm. Yarın akşam sen yemek verirsen, orada da ne ikram edeceğine sen karar verirsin. Benim de laiklik anlayışım budur."

KAMUYA 60 BİN PERSONEL ALINACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balkan Yerleşkesi Konferans salonunda Trakya Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere öğütler veren Müezzinoğlu, yaşlı bakım teknikeri olarak mezun olmasına rağmen atanamadığını anlatan bir öğrenciye, önümüzdeki yıl devlet kadrolarına 60 bin kişi alınacağını söyledi. Atamaların büyük çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturacağını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu şöyle dedi:

"Sonra İçişleri Bakanlığı emniyet personeli olacak. Üçüncüsü de Sağlık Bakanlığı. Yanılmıyorsam Sağlık Bakanlığı 10 bin civarında personel alınacak. Bu 10 bin kadronun dağılımı hekim dışı, çünkü hekim ne kadar oluyorsa alıyoruz. Ama bunun dışında 10 bin kadroyu Sağlık Bakanlığı hemşireden tutun, diğer anestezisti, fizyotrepisti, bütün bunları Sağlık Bakanlığı bilgisi dahilinde dağıtıyor. Bu 10 binden kime ne düşüyorsa, o kadar sayıyı bakanlık olarak alabiliyoruz." (EDİRNE /DHA)