Karkamış sınırında özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Gaziantep Valiliği, Karkamış bölgesinde "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini açıkladı. Karar 15 gün buyunca geçerli olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Valiliği, Suriye'nin Cerablus bölgesi ile komşu olan Karkamış'ta 15 gün süreyle, "özel güvelik bölgesi" ilan etti. Karkamış'ta, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlamasının ardından 8'inci kez "özel güvelik bölgesi" ilan edilmiş oldu.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, kararın Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için olası tehdit ilan edildiği belirtildi. Valiliğin açıklaması şu şekilde:

"2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; Beşkılıç-Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesinde, 26 Aralık 2016 Pazartesi günü saat 17.00'de başlayıp, 09 Ocak 2017 Pazartesi günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 26 Aralık 2016 - 09 Ocak 2017 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır." (GAZİANTEP/DHA)