TSK'dan El Bab açıklaması

TSK, El Bab'ta yörüttüğü operasyona yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada IŞİD'e ait 140 hedefin vurulduğu kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da IŞİD'e ait 140 hedefin imha edildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekatın sürdüğü kaydedildi. Bu sabah 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelere yer verilen bilgilendirmede, Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam edildiği bildirildi.

Bilgilendirmeye göre, gün içinde yaşanan çatışmalarda üç IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi. 134 IŞİD hedefi de ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alındı.

'IŞİD HEDEFLERİNE 9 BOMBA ATILDI'

TSK açıklamasında Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından El Bab ve Bzagah bölgesinde IŞİD'e ait altı hedefe 9 bomba atıldığı, IŞİD mensuplarınca kullanılan 6 savunma ve silah mevzinin imha edildiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"DEAŞ'tan temizlenin bölgelerde muhaliflere destek sağlayan timler tarafından 53 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 2 bin 261 el yapımı patlayıcı ve 42 mayının kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. (HABER MERKEZİ)

Etiketler IŞİD TSK El Bab harekat