Gazetecilerin evlerine baskın

İstanbul ve Diyarbakır'da polis ekipleri gazetecilerin evlerine baskın düzenledi. Diken, Birgün ve DİHA çalışanı 4 gazeteci gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Diyarbakır ve İstanbul’da gazeteciler, sabaha karşı evlerinden gözaltına alındı.

DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik Diyarbarkır'da, DİHA muhabiri Metin Yoksu ile Diken editörü Yazarı Tunca Öğreten ise İstanbul'da gözaltına alındı.

DİHA'nın haberine göre Diyarbakır’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı Haber Müdürü Ömer Çelik, gözaltın alındı. Çelik’in darp edildiği iddia edildi. Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Diken'de yer alan habere göre ise, ETHA çalışanlarının kaldığı Beyoğlu’ndaki evde de arama yapıldığı, polisin iki bilgisayara el koyduğu belirtildi.

BirGün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat da gözaltına alındı. İstanbul’da da yapılan ev baskınında ise kapatılan DİHA muhabiri Metin Yoksu gözaltına alındı. Diken yazarı Tunca Öğreten’in de gözaltına alındığı öğrenilirken, Yoksu ve Öğreten’in gözaltı gerekçesi hakkında da bilgi verilmedi.

TGS: GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

Gazetecilere yönelik ev baskınları ve gözaltılar sonrası Türkiye Gazeteciler Sendikası, gazeteciler hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, bir kez daha ‘Gazetecilik suç değildir’denildi. TGS, gazetecilerin gözaltına alınmasının gerçekleri gizleme amacı taşıdığını belirtti. “Gerçekleri gizlemek için gazetecileri hedef alan bir anlayışı kabul etmiyoruz” diyen TGS, sendikanın üyeleri olan Tunca Öğreten ve Ömer Çelik ile gözaltındaki diğer gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bir sabaha daha operasyon haberi ile uyandık. Hedef yine gazetecilerdi. Üyelerimiz Tunca Öğreten ve Ömer Çelik’in de aralarında bulunduğu gazeteciler gözaltına alındı. Gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair bir açıklama yapılmadı. Türkiye’nin dört bir yanında bombalar patlarken, gerçekleri gizlemek için gazetecileri hedef alan bir anlayışı kabul etmiyoruz. Gazetecilerin yaptığı şey gerçekleri halka ulaştırmaktır. Bu yüzden bir kez daha ‘gazetecilik suç değildir’ diyoruz. Gazeteciler Sendikası olarak üyelerimiz Tunca Öğreten ve Ömer Çelik ile birlikte gözaltındaki ve tutuklu tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Türkiye Gazeteciler Sendikası”

(HABER MERKEZİ)