IŞİD vahşeti: İki askeri yakarak katlettiler

IŞİD dün akşam saatlerinde El Bab'da esir alındığı açıklanan TSK mensubu iki askerin yakılarak katledilmesine ait olduğu belirtilen bir video yayınladı. Videonun yayınlanmasının ardından Türkiye'deki sosyal medya mecralarına ulaşımda sorunlar yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD, TSK mensubu olduğu iddia edilen 2 askerin yakılarak katledildiği bir video yayımladı. 19 dakikalık videonun sonunda isimleri de verilen TSK mensubu 2 asker yakılarak öldürülüyor. Görüntülerde ayrıca IŞİD'lilerin, Türkiye'yi tehdit ederek, askerlerin geri çekilmesini, aksi halde bu görüntülerin devamını geleceğini söylüyor. Reuters haber ajansı da videoyu aktaran bir haber yayınladı.

VİDEO İÇİN AÇIKLAMA YOK, SOSYAL MEDYA DURDU

Bu videonun yayınlanmasının ardından yetkili makamlardan bir açıklama gelmezken Türkiye çapında sosyal medyaya erişim zorlaştı. Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal paylaşım platformlarında Türkiye'de internet kullanıcılarını etkileyen ciddi yavaşlamalar yaşanıyor. Çok sayıda VPN servisinin de engellenmesi sebebiyle bu yolla erişim de sağlanamıyor. (HABER MERKEZİ)