İngiltere Akın İpek'e kayyım gereği görmedi

Akın İpek, Londra'daki davayı kazandı. Mahkemeye göre, Türk kayyımlar İpek'in İngiltere'deki varlıklarında yetki sahibi değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Londra Yüksek Mahkemesi, Türkiye'deki kayyımların, 'FETÖ bağlantıları' nedeniyle işadamı Akın İpek'in İngiltere'deki mal varlıkları üzerinde yetki sahibi olmadığına karar verdi.

Koza Grubu'na Ekim 2015'te atanan kayyımlar, İpek’in Mart 2014'te İngiltere’de kurulan Koza Ltd. adlı şirketin de başkanlığından uzaklaştırılmasını ve şirketin sermayesinin kullanımında söz hakkının alınmasını istemişti. Reuters'ın aktardığına göre, Londra mahkemesinin yargıcı, Türk kayyımlarının İngiltere'deki varlıklar üzerinde söz sahibi olmadığına karar verdi. Yargıç aynı zamanda, Hanson Varlık Yönetimi tarafından yönetilen hesaplara 60 milyon sterlin aktarılmasının ve böylece Koza Ltd. şirketinin daha yüksek bir getiri sağlamasının mümkün olduğuna da hükmetti.

Londra'da yaşayan İpek, İngiltere'deki mahkeme hükmünün açıklanmasından sonra Reuters'a gönderdiği mesajda, "Adaletin hayata geçtiğini görmekten çok mutluyum" dedi.