ABD elçisinden suikast açıklaması

ABD Büyükelçisi John Bass, Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastı hakkındaki suçlamaları reddettiklerini söyledi. Bass, "ABD’nin bu saldırıda desteği olduğuna yönelik delil yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi John Bass, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi konusunda ülkesi hakkındaki iddiaları, "Suçlamaları reddediyoruz, saldırıyı kınıyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

 'İDDİALARI REDDEDİYORUZ' 

NTV'ye konuk olan Bass, suikastı ülkeler arası diplomasiye yönelik bir saldırı olarak değerlendiren Bass, "Bu saldırının yapılmasın katkı sağlayanların mümkün olduğunca çabuk şekilde adalet önüne çıkarılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. ABD’nin bu saldırıda desteği olduğuna yönelik delil yok. Bu iddiaları şiddetle reddediyoruz. Soruşturmaya destek önerisinde bulunduk" dedi.

 GÜLEN'İN İADESİ AÇIKLAMASI

Bass, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi hakkındaki soruya yanıtında da, 'Türkiye'nin talebinin hukuk sistemlerindeki farklılıktan dolayı gerçekleşemediğini' belirtti. Bass, "ABD Türkiye’nin güçlü olmasını istiyor. Türkiye'nin bölünmesi karmaşa içinde olması bizim menfaatimize değildir" diye konuştu.

'YPG'YE GELİŞMİŞ SİLAHLAR VERMİYORUZ' 

Bass, Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye 'sadece hafif silah gönderdiklerini' yineleyerek, "YPG’yi destekliyoruz ama doğrudan silah vermiyoruz. YPG’ye gelişmiş ve ağır silahlar vermedik. Amaç, DEAŞ’ın saldırı kapasitesini azaltmak. Suriye’de sözde kantonların birleşmesini desteklemedik ve desteklemeyeceğiz" dedi. (DIŞ HABERLER)