Suriye'de asker kaybı 16'ya yükseldi

El Bab çevresinden dün TSK ve IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda yaralanan 2 asker bugün hayatını kaybetti. Dünkü saldırıda 14 asker yaşamını yitirmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TSK'nin ÖSO birlikleriyle, IŞİD kontrolündeki Suriye'nin El Bab ilçe merkezine yönelik harekatında dünden bu yana yaşamını yitiren asker sayısı 16'ya yükseldi.

Dünkü çatışmalarda 14 asker hayatını kaybetmişti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,  TBMM'da yaptığı konuşmada, bugün 2 askerin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı. Işık, Halep'ten bugüne kadar tahliye edilen sivil sayısının ise 37 bin olduğunu açıkladı.

TSK'DEN EL BAB AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada ise, El Bab'a düzenlenen hava harekatında IŞİD'e ait 90 hedefin imha edildiği belirtildi. Dünden bu yana 160 IŞİD'linin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, bugün saat 15.00'e kadar süren çatışmalarda 2 asker ile 5 ÖSO mensubunun yaşamını yitirdiği, 38 ÖSO'lunun da yaralandığı bilgisine yer verildi.

ÇATIŞMALAR AKİL TEPESİ'NDE YOĞUNLAŞTI

El Bab çevresindeki stratejik öneme sahip Akil Tepesi dün sabah saatlerinde TSK'nin kontrolüne geçmişti. Ancak, IŞİD'in öğle saatlerinde başlattığı saldırılarda ağır çatışmalar yaşanmış, 18'i ağır olmak üzere 33 asker de yaralanmıştı.

Bazı kaynaklar, bu çatışmaların ardından TSK ve ÖSO'nun Akil Tepesi'nden çekildiğini açıklamıştı.

El Bab harekatında bugüne kadar 37 asker hayatını kaybetti.

(HABER MERKEZİ)