Cemaatler 'pazar sohbetleri'ni iptal etti

Dini cemaat ve tarikatlar, özellikle pazar günleri camilerde yaptıkları 'sohbet toplantıları'nı iptal etti. Cübbeli Ahmet Hoca, yayınladığı bir videoda, "Tabi bazı zuhuratlar var. Bazı haberler, istişareler de oluyor. Ben kimsenin mesuliyetine girmek istemem. Noel gecesi 31'inde Bursa'ya da toplanmayalım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de provokatif bazı saldırılarla yeni bir darbeye zemin hazırlanacağı iddiaları özellikle sosyal medyada sıklıkla dillendirilirken, cemaatlerden dün dikkat çekici bir adım geldi. Çok sayıda dini cemaatin önde gelen isimleri, perşembe ve pazar günleri yapılan 'sohbet toplantıları'nın iptal edildiğini duyurdu. Bazı cemaatler bundan sonra bu toplantıları internet üzerinden yapma kararı aldı. Kararın gerekçesi açıklanmazken, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün yaptığı açıklamalar, 'saldırı istihbaratı mı' geldi sorusunu akıllara getirdi.

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi kurucusu İhsan Şenocak, İsmailağa Cübbeli Ahmet Hoca ve Sosyal Doku Vakfı'ndan Nurettin Yıldız, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamada, sohbet programlarına ara verdiklerini duyurdular.

Furkan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Resul Doğaner Twitter'dan yaptığı açıklamada, iptallerin nedenini sordu. Doğaner mesajında, "Bazı hocalar açıklama yapmış. Sobetleri durdurma kararı almışlar. Neler oluyor? Bunun anlamı nedir?" diye sordu.

CÜBBELİ: GÜVENLİK TEMİN ETMEK ZOR

Ahmet Mahmut Ünlü ise yayınladığı bir videoda, 'dış güçlerin Türkiye üzerine oyun oynadığını' öne sürerek, toplu sohbetlere ara verildiğini söyledi. Ünlü, şu açıklamada bulundu:

"Tahriklere, provokasyonlara aldırmamak lazım diye ben sizi uyardım geçen ki konuşmamda. Tabi bazı zuhuratlar var. Bazı haberler, istişareler de oluyor. Bir zaman ben size mescide geleceğim diyene kadar sohbeti tefsirhanesinden yapalım. Yarın perşembe sohbetini ben hanemden yapayım. Siz de camide olduğunuz gibi oturun. Ben canım üzerinden endişeli değilim hiçbir zaman. Ama cemaat geliyor. İnsanlar gelişte gidişte sorun yaşamasın. Ben insanları mesuliyetine girmek istemem. Şimdi bir de bizim cemaat kalabalık oluyor. Güvenlik temin etmeleri falan zordur. Emniyet güçlerine yardımcı olalım. Yarın ki perşembeyi de ben size haber edene kadar mescitten yapalım.

Noel gecesi 31'inde Bursa'ya da toplanmayalım. Emniyet güçlerimizi de sıkıntıya sokmayalım. Onlar da dünya kadar istihbaratla meşgul oluyorlar. Şimdi bir de bizim cemaat kalabalık oluyor. Güvenlik temin etmeleri falan zordur. Onlara da yardımcı olalım."

(HABER MERKEZİ)