Baro Başkanı: Şeyh Bedreddin dönemin FETÖ’südür, heykeli dikilemez

Osmanlı döneminde yaşamış bir mutasavvıf ve kazasker olan Şeyh Bedreddin'in heykeli dikilmek istendi. Baro Başkanı fikre şiddetle karşı çıktı ve 'FETÖ' benzetmesi yaptı. Bu yakıştırma gündem oldu ama tepki aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Din yorumuyla Osmanlı döneminde yoksul köylülerin ayaklanmasına ilham olduğu düşünülen ve bu nedenle idam edilen Şeyh Bedreddin’in geçen Pazar Edirne'de anılmasına tepki gösteren Edirne Baro Başkanı Av. Özgür Yıldırım “Şeyh Bedreddin, dönemin FETÖ’südür, dönemin Şeyh Sait’idir” dedi.

https://www.facebook.com/av.ozgur1979/posts/10211640662594976?pnref=story

Edirne Tabipler Lokalinde düzenlenen anma töreninde Şeyh Bedrettin'in heykelinin dikilebileceği yönündeki sözleri kınayan Yıldırım şu paylaşımı yaptı: "Atatürk diyor ki: 'Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler ve meczuplar memleketi olamaz.' O mezhebin ve filanca tarikatın şeyhi iyidir, bu mezhebin ve falanca tarikatın şeyhi kötüdür mantığı kabul edilemez. O zaman her önüne gelen kendi şeyhinin heykelini dikmeye kalkar. Laik bir ülkede şeyh heykeli dikilemez! Şeyh heykeli dikmekte kamu yararı yoktur. Kaldı ki: Şeyh Bedrettin dönemin FETÖ'sudur. İdam edilen bir isyankar sembolleştirilmemelidir! Uzun lafın kısası: Edirne'ye Şeyh Bedrettin Heykeli dikilmemelidir."

Facebook hesabından Şeyh Bedrettin hakkında birkaç olumsuz yorum daha paylaşan Edirne Baro Başkanı’na sosyal medya üzerinden tepki geldi. (HABER MERKEZİ)