'Hayata Dönüş' operasyonunun yıldönümünde dayanışma çağrısı

Bugün 'Hayata Dönüş Operasyonu'nun yıldönümü. İHD 'Cezaevlerinde İnsan Hakları İçin Mücadele ve Dayanışma Günü' için çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- İnsan Hakları Derneği (İHD), 19 Aralık 2000 tarihinde cezaevlerine yönelik gerçekleştirilen ve 32 kişinin yaşamını yitirdiği operasyonun yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapacak.

Ankara Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde saat 18 00'de yapılacak basın açıklamasına çağrı metni şöyle:

"19 Aralık 2000 tarihinde 20' yi aşkın cezaevinde yaşatılan zulüm ile bir katliam gerçekleştirildi ve adına da 'Hayata Dönüş Operasyonu' denildi. İkisi asker 32 insan yaşamını yitirdi. Yüzlerce insan sakat kaldı. Kanlı operasyonun üzerinden 16 yıl geçti. O zamandan beridir cezaevlerinde hak ihlalleri hız kesmeden devam ediyor.

İnsan Hakları Derneği, 16-17 Kasım 2002 tarihlerinde gerçekleştirdiği Genel Kurulunda 19 Aralık gününü 'Cezaevlerinde İnsan Hakları İçin Mücadele ve Dayanışma Günü' olarak ilan etme kararı aldı.

Biz insan hakları savunucuları olarak 19 Aralık Pazartesi günü 19 Aralık Katliamını anmak ve cezaevlerindeki insan hakları için dayanışmak amacıyla sesimizi duyurmaya çalışacağız. Siz değerli dostlarımızı, hak savunucularını ve basın emekçilerini sesimize ses olmaya davet ediyoruz.

İHD Ankara Şube Hapishaneler Komisyonu"