Yeni stadın adı Şenol Güneş

Trabzonspor'un yeni stadı 40 bin Türk bayrağı ve 7 bin Katar bayrağı ile açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı stada Şenol Güneş adının verildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik İşbirliği Komitesi toplantısı sonrasında yapımı tamamlanan Akyazı Spor Kompleksi’nin açılışını yaptı.

Erdoğan, Kayseri'de 14 askerin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak "Terörle mücadelemizi kararlılıkla yürütürken projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. İnşallah salı günü Avrasya Tüneli’nin de açılışını yapacağız. Denizin altından inşallah Avrupa’dan Asya’ya çift katlı tünelden araçlar geçmeye başlayacak. İstediğiniz kadar terör estirin bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Ben inanıyorum ki onlar teröre koştukça benim milletim birilğe koşacak. Daha güçlü olacağız. Ve tek kişi bunlardan kalmayıncaya kadar devam edeceğiz." dedi.

EFSANELER MAÇ YAPTI

Resmi açılış öncesinde statta Trabzonspor belgeseli gösterildi, Trabzonsporlu eski futbolcular bir gösteri maçı yaptı. 80 Jenerasyonu’nda Şenol Güneş, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok ve Turgay Semercioğlu forma giyerken, 90 Jenerasyonunda ise Metin Aktaş, Jacek Cyzio, Çağdaş Atan, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, İbrahim Yattara, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz forma giydi.

ÜÇ YILDA BİTİRİLDİ

24 Kasım 2013 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Akyazı Stadı 41 bin 461 koltuk kapasitesine sahip. Trabzon’un Akyazı mevkinde denize dolgu yapılarak inşa edilen Akyazı Stadı, Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı. (HABER MERKEZİ)