CNN Türk: Bu vahim hatadan ötürü özür dileriz

CNN Türk “HDP binalarına saldırılar – Terörle mücadelede önemli rol oynuyor” şeklindeki altyazının teknik hatadan kaynaklandığını açıkladı ve özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CNN Türk, “HDP binalarına saldırılar – Terörle mücadelede önemli rol oynuyor” altyazısı nedeniyle özür diledi. CNN Türk, HDP'nin "Açıklama bekliyoruz" talebinin ardından “Bu vahim hatadan dolayı özür dileriz” diye açıklama yaptı.

HDP Genel Merkezi, Twitter hesabından CNN Türk’ün yayınından ekran görüntüsü paylaşılıp “Bu alt banda ilişkin bir açıklama bekliyoruz” denilmişti.

HDP: CNN Türk'ten açıklama bekliyoruzHDP: CNN Türk'ten açıklama bekliyoruz

CNN Türk, alt yazıya ilişkin yaptığı açıklamada şu mesajları verdi:

“Pazar sabahı 08.00 haber bülteninde, ‘HDP Binalarına Saldırı’ haberi yayınlandığı sırada asla kabul edilemeyecek bir hata ekrana yansımıştır.

HEM TEKNİK HEM OPERATÖR HATASI

Hem teknik hem de operatör hatasından kaynaklı yanlışlıkla bir önceki haberin alt başlığı ile, ‘HDP Binalarına Saldırı’ haberinin üst başlığı birlikte kullanılmış ve hata fark edildiği an yayından alınmıştır. Bu vahim hatadan dolayı özür dileriz.

Bilinmelidir ki CNN Türk, Doğan Yayın İlkeleri doğrultunda insan hakları ve demokrasiye bağlılıkla yayıncılık yapar. Aynı zamanda ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde ‘terörle mücadele’ konusunda son derece hassastır.

Gerçekten kabul edilemeyecek bu hatadan dolayı, sorumlu kişiler hakkında da gerekli işlemler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (HABER MERKEZİ)