Yarkadaş: Mahalli, Ortadoğu masalındaki büyüyü bozdu

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, gazeteci Hüsnü Mahalli'nin AK Parti'nin "Ortadoğu masalındaki büyüyü" bozduğu için tutuklandığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Mahalli davasını takip etmesi için 4 avukat görevlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, gazeteci Hüsnü Mahalli'nin tutuklanmasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Gözaltına alındığı akşam Mahalli'nin ailesini arayan Kılıçdaroğlu, CHP'den de 4 avukat görevlendirdi.

CHP'nin Medya Komisyonu üyesi de olan Yarkadaş, Mahalli'nin tutuklanma sürecini değerlendirdi. Türkiye'de gazetecilik yapmanın daha da zorlaştığını söyleyen Yarkadaş, “Çünkü AKP iktidarı içine girdiği siyasi, ekonomik krizden kurtuluşun yolu olarak toplumun nefes borularını sıkmayı görüyor. Hüsnü Mahalli örneğinde olduğu gibi toplumun nefes borularından biri olan medyayı susturabilirse Ortadoğu'daki politikasının çöktüğünü gizleyebileceğini sanıyor” dedi.

'MAHALLİ'NİN SUÇU BÜYÜYÜ BOZMAK'

Hüsnü Mahalli'nin AK Parti'nin Ortadoğu'daki politikalarının çöktüğünü ifade eden sınırlı sayıda gazeteciden biri olduğuna dikkat çeken Yarkadaş şunları söyledi:

“Bir gazeteci olarak Hüsnü Mahalli, bölgenin adeta röntgenini çekip Ortadoğu'da nasıl bir felaket yaratıldığını, Türkiye'nin de o felaketin içine nasıl sokulduğunu anlatıyor. AKP iktidarı İsrail'le yaptığı 20 milyon dolarlık Mavi Marmara satışının ardından Halep'teki, Şam'daki, Irak'taki politikasının çökmesini kendi seçmen tabanına izah edemezdi. Hepsi fiyaskoyla sonuçlandı. Ama siz hiç bunlar olmamış gibi kendi kitlenize masallar anlatıyorsunuz ama Hüsnü Mahalli diye bir gazeteci çıkıyor ve 'kral çıplak' diyor. Büyüyü bozuyor. Hüsnü Mahalli'nin suçu AKP'nin yarattığı büyüyü bozmaktır.”

CHP'DEN 4 AVUKAT TAKİP EDECEK

2017 bütçesinin kapanış oturumuna verilen arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Mahalli'nin tutuklanmasıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun hukuki süreci takip için partiden 4 avukat görevlendirdiğini söyledi. Milletvekili olarak kendisinin de süreci takip edeceğini anlatan Yarkadaş, Mahalli ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na izin başvurusu yapacağını belirtti. (DUVAR)