Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse saldırı

Kayseri'de askerleri taşıyan bir halk otobüsüne saldırı düzenlendi. Çarşı iznine çıkan askerlere yönelik saldırıda 15 asker hayatını kaybetti, 56 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri Erciyes Üniversitesi kampüsü yakınlarında Atatürk Bulvarı Palas Caddesi üzerinde bu sabah 8.45 civarında bir otobüse saldırı düzenlendi. Saldırıda otobüsün kırmızı ışıkta durması sırasında başka bir araç yakınına getirilerek patlatıldı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Saldırıda 13 kahraman askerimiz şehit oldu, 48 askerimiz yaralandı" denildi. Açıklamada sivillerin de saldırıdan zarar görmüş olabileceği belirtildi. Daha sonra açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 56 kişinin yaralandığını söyledi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha öğleden sonra yaşamını yitirdiğini belirterek, can kaybının 14'e yükseldiğini açıkladı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle: "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir." CNN Türk yayınında saldırıya uğrayan komanda birliğinin Çukurca'daki operasyonlara katıldıktan sonra kış tertibatı kapsamında Kayseri'ye geldikleri belirtildi.

Genelkurmay: 13 asker şehitGenelkurmay: 13 asker şehit

ŞAHİN MARKA ARAÇ

DHA muhabiri Oktay Ensari olayla ilgili şu bilgileri verdi: "Talas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu. Bölge kontrol altında. Resmi görevliler dışında kimse alınmıyor. Patlama, kampüs içinde de duyuldu. Olaydan hemen sonra 6 dakika içinde ekipler olay yerine intikal etti. Görgü tanıkları, önce trafik kazası sandıklarını belirtti. Daha sonra otobüsün savrulduğunu görmüşler. Otobüste kalabalık bir yolcu grubu olduğunu tahmin ediyorum. Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nden çıkan hasta ve hasta yakınları da otobüsteydi. Terör saldırısı olduğu netleşti. Görgü tanıkları 71 (Kırıkkale) plakalı bir Şahin araç olduğunu belirtiyor. Kampüs alanı ile olay yeri arasında bir kilometre kadar bir mesafe var. Yaralılar hem fakülte hastanesine hem diğer hastanelere gönderildi."

İçişleri: Kayseri saldırısında 56 yaralı varİçişleri: Kayseri saldırısında 56 yaralı var

Ensari ayrıca olay yerinde saldırıyı gerçekleştiren kişiye ait olduğu sanılan bir ceset bulunduğunu söyledi. Patlamayla ilgili RTÜK'ten yayın yasağı geldi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

CNN Türk Muhabiri Murat Pazarbaşı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan bilgi aldığını söyledi. Pazarbaşı, benzer şekilde Başbakan Binali Yıldırım’ın da Genelkurmay Başkanı Akar’dan ve ilgililerden bilgi aldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak saldırının İstanbul Beşiktaş'ta geçen cumartesi akşamı yaşanan saldırıya benzediğini söyledi. Kaynak, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada, saldırının bölgedeki hava indirme birliğine yönelik olduğunu belirterek, ayrıntılı açıklamanın Başbakan Binali Yıldırım'ın şehre gelişinden sonra yapılacağını ifade etti.

ARAÇ PLAKASI SAHTE

Terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, saldırıda kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

Elitaş: Görsel paylaşmayın

Patlamanın ardından bir tweet atan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, fotoğraf ve video paylaşılmaması çağrısı yaptı. Elitaş, "Önemli bir uyarı:Fotoğraf ve video paylaşmamaya özen gösterelim.Zira bu alçaklar bu görsellerden besleniyorlar, ekmeklerine yağ sürmeyelim!" dedi.

KILIÇDAROĞLU TAZİYELERİNİ İLETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı telefonla arayarak Kayseri'de gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili bilgi aldı.  Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'ya meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu ayrıca Başbakan Binali Yıldırım'ı da telefonla arayarak taziyelerini iletti.

kayseriolay Fotoğraf, Kayseri Olay gazetesinden alınmıştır.

Etiketler kayseri patlama Erciyes