HDP binasına ateş açıldı

Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale'de HDP binalarına saldırı düzenlendi. Kocaeli'nin Darıca ilçesinde HDP binasına ateş açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan HDP binasına ateş açıldı. İstanbul'un Bağcılar ve Beylikdüzü ilçelerinde ise, HDP binaları ateşe verildi. HDP Beylikdüzü binasında patlama yaşandı.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, HDP binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Mermiler camlara isabet ederken, olay sırasında binada kimsenin olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, binada inceleme yapıp, şüpheli ya da şüphelileri yakalanması için çalışma başlattı.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde ise, tekbir getirerek yürüyüş yapan bir grup HDP binasına saldırdı. Saldırganlar havai fişeklerle, binayı ateşe verdi. Daha sonra bina içerisine giren saldırganlar, HDP ilçe örgütünün kapısını kırmaya çalıştı. Saldırı sırasında binada kimsenin olmadığı belirtildi.

BEYLİKDÜZÜ'NDE PATLAMA

HDP Beylikdüzü ilçe binasına düzenlenen saldırıda ise, patlama yaşandı. HDP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nın kapısını kıran 30-40 kişilik grup, eşyaları dağıtıp camları kırdı ve binayı ateşe verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri saldırganları dışarı çıkarırken, binada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıkarken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Binada bulunan tüpün patlamadığı öğrenilirken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

HDP Beykoz ilçe binasına giren saldırganlar, eşyaları ve camları kırdı.

hdp-beykoz Saldırının ardından HDP Beykoz İlçe Başkanlığı'nın görüntüsü

ÇANAKKALE'DE HDP'LİLER GÖZALTINA ALINDI

Çanakkale’de de 4-5 kişilik bir grup HDP il binasına saldırdı. Parti binasının camlarına taş atan gruba HDP'liler engel olmaya çalıştı. Olaya müdahale eden polisler 2 HDP üyesini gözaltına aldı.

Gözaltına alınan HDP'liler sağlık kontrolünde geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüler. HDP il binasının ise camları ve tabelasının atılan taşlarla kırıldığı belirtildi. (DHA-EVRENSEL)