'CIA Türkiye'den IŞİD petrolü için özür diledi'

IŞİD'in Türkiye üzerinden petrol ihraç ettiği iddiası nedeniyle ABD Türkiye'den özür dilemiş. Bir Dışişleri yetkilisi, CIA ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin yanlış koordinat nedeniyle özür dilediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CIA ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, IŞİD'in Türkiye üzerinden petrol sattığı iddiaları için Ankara'dan özür dilediği öne sürüldü. Bir Dışişleri yetkilisine göre özür, ABD'nin IŞİD petrolü iddialarına kanıt olarak verdiği koordinatlar Kilis Belediyesi'nin asfalt şantiyesine ait çıkınca geldi...

Hürriyet'in haberine göre, 2014 yılında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir araya gelen Kerry, 'Türkiye’nin IŞİD'den petrol aldığına ilişkin bilgileri olduğunu' söyledi. Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Çavuşoğlu bu iddiayı yalanlayarak, "Size bilgi verenleri biliyoruz. Mısır ile ilişkilerimiz nedeniyle bize tepkili bazı Arap ülkeleri... Bu çok ciddi bir itham… Bana bunun belgelerini verin" diye tepki gösterdi.

Kerry ile sonraki birkaç toplantıda da iddiaların belge talep eden Çavuşoğlu’na bir süre sonra bir dosya iletildi. Türkiye’de bazı koordinatların yer aldığı dosya, Türk istihbarat birimlerince incelendi. Yetkilinin verdiği bilgiye göre, dosyadaki koordinatlar Kilis Belediyesi'nin asfalt şantiyesine ait çıktı. Dışişleri yetkilisi, bu bilginin ABD’ye iletilmesini ardından Kerry’nin özür dilediğini, CIA’nin de yazılı özür ilettiğini söyledi. (Kaynak: Hürriyet)