Avukat Tugay Bek'in karar duruşması ertelendi

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Avukat Tugay Bek'in duruşması ertelendi. Karar duruşması 7 Nisan'da.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mitingte ‘hırsız var’ pankartı açtığı için korumalar tarafından işkenceye uğrayan İbrahim Alıcı’nın davasıyla ilgili yazdığı itiraz dilekçesinde cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla Avukat Sevil Aracı ile birlikte yargılanan Avukat Tugay Bek'in karar duruşması, gözaltında olduğu için ertelendi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Demokrasi İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular ve Adana Barosu'na bağlı avukatların kalabalık olarak katıldığı duruşmada, avukatların talebi üzerine Bek' in duruşmada bulunmamasının savunma hakkını kısıtlayacağı ifade edildi. Dava bu nedenle 7 Nisan 2016 tarihine ertelendi. Davaya Bek'in müvekkili İbrahim Alıcı da katıldı.

MAHKEME DİLEKÇEYİ KABUL ETMEDİ

İbrahim Alıcı, 3 Mart 2013'te AKP’nin seçimler için Osmaniye’de miting yaptığı sırada “hırsız var” pankartı açtığı için başbakanlık korumaları ve polisler tarafından araç içerisinde işkenceye maruz kaldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Alıcı’nın suç duyurusu konusunda polisler hakkında takipsizlik kararı verilmesiyle ilgili itiraz dilekçesi veren Avukat Tugay Bek ve Sevil Aracı hakkında ‘cumhurbaşkanı'na hakaret’ iddiasıyla dava açılmıştı.

Bek ve Aracı’nın dilekçesini kabul etmeyen Osmaniye Sulh Ceza Hakimliği, iki avukat hakkında suç duyurusunda bulunmak için Adalet Bakanlığı'ndan izin istemiş, bakanlığın izin vermesinin ardından haklarında dava açılmıştı.