Diyarbakır'da 59 trafo patladı

Diyarbakır'da 'aşırı yüklenme' nedeniyle 45 günde 214 trafo yandı. DEDAŞ, ısınmada elektrikli araçların yoğun kullanımının trafolarda yangına neden olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dicle  Elektrik Dağıtım Hizmetleri Anonim Şirketi (DEDAŞ), havaların soğuması üzerine aşırı yüklenme nedeniyle Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta 214 trafonun yandığını açıkladı.

DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım tarihinden bu yana geçen 45 günlük süre içerisinde 214 trafo, aşırı tüketim nedeniyle yanarak kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Elektriğin, amacı dışında daha çok ısınmada kullanılması ve trafoların yanması nedeniyle yüzlerce konut ve işyerinde uzun süreli elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Hava sıcaklığının düşmeye başladığı 1 Kasım tarihinden bu yana geçen süre içerisinde tamamı aşırı yüklenmeden dolayı Diyarbakır'da 59, Şanlıurfa'da 85, Mardin'de 22, Batman'da 26, Siirt'te 7 ve Şırnak'ta ise 15 olmak üzere 214 trafo yanarak kullanılamaz hale geldi. Arızalar, dolayısıyla da elektrik kesintileri yaşanmaması için vatandaşlarımızdan elektriği israf etmeden ve amacına uygun biçimde kullanmalarını istiyoruz."

(DİYARBAKIR-DHA)