Roma Parkı'nda sosyal tesis yapımına onay verildi

Roma Parkı'na sosyal tesis yapılmasını öngören imar planı İBB Meclisi'nde onaylandı. Halkın inşaata karşı çıktığını söyleyen Meclis üyesi Hüseyin Sağ, imar değişikliğinin halka sorulması gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Cihangir semtinde bulunan Roma Parkı'na, sosyal tesis yapılmasını öngören imar planı değişikliği onaylandı. Roma Parkı'na sosyal tesis yapılmasını onay veren imar deşikliği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde onayladı. CHP'li Meclis üyeleri imar değişiliği için ret oyu kullandı.

'TARİHİ KALINTILARIN OLDUĞU YERDE İNŞAAT YAPILIYOR'

İmar değişikliği ile ilgili söz alan CHP'li Meclis üyesi Ülkü Koçar, "Burada yaşayanlar bunu istemiyorlar. Burası orada nefes alabilecek bir yer. Biz burada tarihi kalıntıların olduğu yerde inşaat yapıyoruz" dedi.

Bir ütopya gibi: Roma Bostanı İnsanlarıBir ütopya gibi: Roma Bostanı İnsanları

'HALKA SORULSUN'

Bir diğer CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ ise, "İnsanlar sosyal tesisi yapılmasını istemediklerini söylediler. Oturuyorlar, eğleniyorlar. 'Parkı bozmayın' dediler. Önce makine sokuldu, tarihi eserler çıkınca durduruldu. Şu anda da plan değişikliği yapılıyor. Halkı sorularak yapılsın" şeklinde konuştu.

'Belediye Roma Parkı'nda suç işledi''Belediye Roma Parkı'nda suç işledi'

Beyoğlu ilçesinin Cihangir semtinde Roma Parkı'na iş makineleri girmiş, İBB tarafından yapımına başlanan inşaat mahalle sakinleri tarafından protesto edilmişti. Arazide çıkan arkeolojik kalıntılar nedeni ile inşaat bir süre durdurulmuş ancak daha sonra Arkeoloji Müzesi kalıntıların tarihi eser olmadığına yönünde karar verip inşaatın devamını onaylamıştı. (İSTANBUL/DHA)

'Savunma' Roma Parkı'nı kurtardı!'Savunma' Roma Parkı'nı kurtardı!