Korucular istifa etti, 200 korucu alınacak

Şırnak ve ilçelerinde son dönemlerde korucu kadrosunda istifa ve emeklilik gibi gerekçelerle boşluklar oluştu. Cizre Kaymakamlığı 200 korucu alımının yapılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak ili ve ilçelerinde son bir yıldır istifa eden güvenlik korucuları nedeniyle kadroda boşluk oluştu. Korucuların istifa etmesinin ardından birçok korucu da emekli oldu. Bugün Cizre Kaymakamlığı bu nedenlerden dolayı korucu alımı yapılacağını duyurdu.

200 GÜVENLİK KORUCUSU ALINACAK

Cizre Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinde yaptığı duyuruda; “Şırnak İli ve İlçe Sınırları içinde Emeklilik istifa vb. nedenlerle azalan Güvenlik Korucularının takviye edilmesi maksadıyla Şırnak ilinde toplam 200 Güvenlik Korucusu alımı yapılacaktır” dedi.

Dün Hakkari'de incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korucuların yaş ortalamasının 42 olduğunu belirterek, 50 yaş üzerindeki korucuları emekliye sevk edileceğini söyledi. Soylu, korucuların yaş ortalamasını 32 düşürmeyi hedeflediklerini ve bu kapsamda 20 bin yeni korucu alınacağını aktardı.