'Beşiktaş bombacısı Suriye’den gelmiş'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beşiktaş saldırısının gerçekleştiren kişinin Suriye'den geldiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beşiktaş'taki bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin, Suriye'den geldiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TGRT Haber'de yayınlanan "Neler Oluyor?" programına katıldı. Canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, Halep'le ilgili olarak üçlü zirve düzenleneceğini belirtti. Çavuşoğlu, 27 Aralık'ta Moskova'da düzenlenecek zirveye Rusya, İran ve Türkiye'nin katılacağını açıkladı.

Suriye genelinde ateşkes sağlanması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, "Ülke genelinde ateşkesin sağlanması ve siyasi çözüm konusunda müzakerelerin başlaması için bir taraftan gayret sarf ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu çabalarımız devam edecek. Bu anlamda, bu ayın sonunda 27 Aralık'ta Moskova'da Türkiye, Rusya, İran üçlü toplantısını gerçekleştireceğiz" dedi.

'ESAD SİVİLLERİN TAHLİYESİNİ ENGELLEDİ'

Çavuşoğlu, Halep'te ilan edilen ateş sonrasında sivillerin tahliye edilmesinin engellediğini dile getirdi. Halep'e gönderilen otobüslerin boş döndüğünü aktaran Çavuşoğlu, sivillerin tahliyesini Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın engellediğini öne sürdü. Çavuşoğlu, muhaliflerin ateşkesi bozduğu iddiasını ise "yalan" olarak değerlendirdi.

'EL BAB'TAN SONRA NE OLACAK?'

Fırat Kalkanı Harekatı'na da değinen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, harekatın Menbiç'e doğru genişletileceğinin altını çizdi. Çavuşoğlu, "Operasyon devam ediyor. Peki El Bab'tan sonra ne olacak? El Bab'tan sonra Münbiç'e doğru yönelinecek" ifadelerini kullandı.

'BOMBACI SURİYE'DEN GELDİ'

Beşiktaş'ta yaşanan bombalı saldırıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, saldırganın Suriye'den geldiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Beşiktaş bombacısı Suriye’den gelmiş. ABD Dışişleri Bakanı Kerry’e de söyledim" dedi.