Hamile kadına saldıran zanlı tutuklandı

Manisa Turgutlu'da parkta spor yapan Ebru Tireli'ye saldıran Davuta K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırıya ilişkin tutuklanan Mehmet T. delil durumundaki değişiklik nedeniyle dün serbest bırakılmıştı. Polisin çalışması sonucu, saldırıyı Davut K.'nin gerçekleştirdiği tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldıran Davut K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın ardından ilk şüpheli olarak gözaltına alınan ve bazı görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda 9 Aralık'ta tutuklanan Mehmet T., delil durumu değişikliği sebebiyle dün serbest bırakılmıştı.

34 yaşındaki Davut K.'nin bir tuğla fabrikasında işçi olarak çalıştığı, polis ve adliye ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, bugün akşam saatlerinde son gelişmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"7 Aralık’ta akşam saatlerinde Turgutlu’da meydana gelen ve medya organlarında yer alan parkta yürüyüş yapan hamile kadın vatandaşımızın darp edilmesiyle ilgili 12 Aralık’ta olayın faili olabileceği değerlendirilen bir kişi yakalanıp, gözaltına alındı.Şüpheli ifadesinde olay günü parkta mağdur ile karşılaştıklarını, tartışma sırsında mağdurun yere düştüğünü kabul etti. Bu kişi bugün tutuklanıp, cezaevine konuldu. Kamuoyuna duyurulur."

İKİ KADINA DAHA SALDIRI İDDİASI

İddialara göre M.T.'nin serbest bırakılmasının ardından soruşturmayı derinleştiren polis ilçedeki bir otoparkta, Ebru Tireli’ye saldıran kişinin geldiği araca benzer kırmızı bir araç olduğunu tespit etti. Otomobilin plakasından yola çıkan polis Tireli’nin saldırıya uğradığı parkın bulunduğu Osman Gazi Mahallesi’nde yaşayan Davut K.’yi gözaltına aldı.

Polisteki ifadesinde Ebru Tireli’ye saldırdığını itiraf eden evli Davut K.’nin daha önce iki kadına daha saldırdığı iddia edildi. Davut K.'nin diğer iki kadına kendisinin saldırmadığını söylediği öğrenildi.

MEHMET T.: SUÇSUZUM

Mehmet T., avukatları Gürcan Tak ve Melike Ören Tak ile olayın yaşandığı Osman Gazi Parkı'nda açıklama yaptı. Kendisinin evden işe, işten eve giden biri olduğunu belirten Mehmet T., "Dostlarım beni bilir. Ben, bu suçu işlemedim. Bu suçla hiçbir alakam yok. Gözaltına alındığım ilk gün, olayın şokuyla bana sorulan 'Pişman mısınız' gibi sorulara cevap veremedim, vermek istemedim. Çünkü suçum yok. İşlemediğim bir suç için niye pişman olayım, ya da niye pişman olmayayım" dedi.

Mehmet T., bir gazetecinin, "Neden gözaltına alındınız" sorusu üzerine ise "O konu hakkında birşey söylemeyeceğim. Dava süreci devam ediyor. Avukatlarımız o konuyla ilgileniyor. Soruşturma devam ediyor" dedi.

AVUKAT TAK: BİZ İTİRAZ ETMEDEN BIRAKILDI

Mehmet T.'nin avukatı Gürcan Tak, "Mehmet Bey'in lehine ortaya çıkan, Mehmet Bey'in beyanlarını doğrular nitelikteki deliller olması nedeniyle kendisi tahliye edildi. Bizim herhangi bir talebimiz veya tutukluluğa itirazımız sebebiyle değil. Ancak soruşturma devam ediyor. Soruşturmayı titizlikle yürüten Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro personeline çok teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı çok titiz bir şekilde yürütüyor soruşturmayı. Sadece Mehmet Bey kendisine haksız şekilde yöneltilen, linç kampanyasına dönüşen adeta bir haberler silsilesine cevaben kameralarınızın karşısına geçmeyi teklifini kabul etti" dedi.

Bu gelişmenin ardından çalışmalarını yoğunlaştıran polis, gerçek saldırganın D.K. adlı kişi olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan D.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Ebru Tireli parkta spor yaparken, aracından inen zanlının saldırısına uğramıştı. Önce Tireli’nin yüzüne ayakbasıyla vuran D.K, yere düşen hamile kadını “Bir daha burada spor yapmayacaksın” diyerek tekmelemişti. Kafasını kaldırıma çarpan Tireli, saldırıyı,  “Hamileyim, ne olur vurma diyerek yalvardım. Ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı. Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Bir an bebeğimi kaybettiğimi düşündüm. Sonra birden beni bırakıp kaçtı” diyerek anlatmıştı.

(HABER MERKEZİ)