Evrensel muhabiri Uğur tahliye edildi

Mersin'de haber izlediği sırada gözaltına alınıp tutuklanan Cemil Uğur, bugün görülen duruşmada tahliye edildi. Tutuksuz yargılanan Halil İbrahim Polat'ın da adli kontrol şartı kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel muhabirlerinin yargılandığı davada tutuklu Cemil Uğur'un tahliyesine karar verildi. Halil İbrahim Polat'ın ise adli kontrolü kaldırıldı.

Evrensel Gazetesi Mersin muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Duruşmada, tutuklu yargılanan Cemil Uğur'un adli kontrol uygulamasıyla tahliye edilmesine karar verildi. Tutuksuz yargılanan Halil İbrahim Polat'ın ise adli kontrol uygulaması kaldırıldı.

Avukatlar, tutuklu yargılanan Cemil Uğur’un duruşmaya getirilmesi yönünde talepte bulunmuştu. Ancak Cemil Uğur duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) yöntemiyle katıldı.

'MESLEĞİMİZ GEREĞİ ORADAYDIK'

Evrensel'de yer alan habere göre, savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Uğur, basın açıklamasını haber yapmak üzere eyleme gittiğini söyledi. Uğur, “Gözaltına alındığımızda elimizde kameralarımız vardı. Haber yapmaya gittim, polisin dağılma anonsu bizi bağlayıcı değil, bizim haber yapmamız lazım. Saldırının ardından gazdan etkilendiğimiz için yüzümüzü yıkamaya kahveye gittik ve orada gözaltına alındık” dedi

Uğur'un ardından Halil İbrahim Polat'ın savunmasına geçildi. Polat da, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Mesleğimi icra etmek için orada bulunuyordum” diye savunma yaptı.

Savunmaların ardından savcı mütalasında tutuklu yargılanan Cemil Uğur’un adli kontrol uygulamasıyla tahliyesini istedi.

Daha sonra konuşan muhabirlerimizin avukatı Sevil Aracı, “Gazetecilik faaliyetleri dışında olay yerinde herhangi bir şey yaptıklarına dair delil yok. Müvekkillerimizin el koyulan kamera ve fotoğraf makinalarında gazetecilik yaptıkları görülecektir. Ayrıca polis kamerasında da benzer bir sonuca ulaşılabilir. Mahkeme heyeti bu görüntüleri talep etmelidir. Terör örgütü üyeliği ve propaganda yönündeki suçlamalara dönük herhangi bir delil yoktur” dedi. Aracı, Cemil Uğur'un tahliyesini talep ederek, Halil İbrahim Polat'ın adli kontrol uygulamasının da kaldırılmasını istedi.

Bir sonraki duruşma 2 Mart 2017'ye ertelendi.

(HABER MERKEZİ)